Dolj: ISU Dolj a intervenit la 38 de incendii în week-end

0
241

IMG-20170625-WA0000În perioada 23.06- 25.06.2017, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 38 incendii, două intervenţii descarcerare şi în 83 de cazuri pentru acordarea asistenţei de urgenţă.

Dintre cele 38 de incendii:

  • 31 de incendii au fost la vegetaţie uscată, pe raza judeţului Dolj dar şi la limita de judeţ cu Olt, unde au intervenit Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, Detaşamentul Pompieri Calafat, Secţia de Pompieri Craiova – Punct de Lucru Filiaşi, Secţia de Pompieri Segarcea, Secţia de Pompieri Băileşti şi Garda II de Intervenţie Bechet, în urma incendiilor au ars aproximativ 109 ha vegetaţie uscată, mirişte şi restuuri menajere. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise şi a unei ţigări aprinse aruncate la întâmplare.
  • 4 incendii au fost la culturile de grâu unde a intervenit Secţia de Pompieri Segarcea, în urma incendiilor au ars aproximativ 23ha cultură de grâu. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.
  • şi alte 3 incendii la acoperişul unei case, la un utilaj agricol şi traverse de cale ferată după cum urmează:

În data de 24.06.2017, ora 09.32, Secţia de Pompieri Segarcea a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case, în loc.Segarcea, str.Părului. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la o anexă gospodărească, în urma acestuia au ars anexa gospodărească pe aprox. 20 m2 , aprox.1 tonă grâu, aprox.12 anvelope auto, aprox.1 tonă lemne de foc, acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 40 m2. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

În data de 24.06.2017, ora 18.29, Secţia de Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol(tractor) în com. Negoieşti. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la tractor care a ars în totalitate dar şi  două cauciucuri de la o cisternă de apă. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

În data de 25.06.2017, ora 08.11, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, care s-a propagat la traversele de cale ferată, în mun. Craiova, zona Triaj staţie C.F. Craiova.  La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la traversele de cale ferată, în urma incendiului au ars aprox.  50 traverse din lemn şi 2ha vegetaţie uscată.