Debutul lui Mangia n-a fost de vis

0
219

Universitatea Craiova a pierdut amicalul disputat în Austria contra rezervelor lui ŢSKA Sofia, scor 2-4

19458383_1347164038725146_738219338_nUniversitatea Craiova a pierdut primul meci cu italianul Devis Mangia pe bancă, scor 2-4, în Austria, la Jenbach, cu rezervele formaţiei bulgare ŢSKA Sofia. Au marcat: Ivan (3, 20), respectiv Angelov (32), Kolev (38), Malinov (72), Simao (88). Dacă pentru olteni a fost primul joc de verificare, ŢSKA s-a aflat la al patrulea amical, toate câştigate, în precedentul trecând cu 2-1 de Zenit, formaţia lui Roberto Mancini. Contra Craiovei, antrenorul Stamen Belcev a schimbat complet echipa utilizată cu Zenit, introducând  doar pe final câţiva titulari, dar şi-a menajat vedetele. Astfel, craiovenii nu au jucat tocmai împotriva echipei care a terminat pe locul 2 ediţia trecută a primei ligi bulgare, ci mai degrabă contra rezervelor lui ŢSKA. La o zi după partida cu Ştiinţa, ŢSKA, având titularii pe teren de această dată, a învins campioana Azerbaidjanului, Karabah, scor 5-2.

Devis Mangia a folosit sistemul 4-2-3-1, cu surpriza Enache titular, dar puştiul nu a impresionat, cum nu a convins nici exprimarea Craiovei cu tehnicianul italian. Deşi au condus cu 2-0, alb-albaştrii au jucat pe contraatac în prima parte, când au avut în teren formula de bază, şi au fost dominaţi clar în partea a doua, când a folosit şi Mangia jucătorii tineri din lot.

Andrei Ivan, care a păstrat banderola de căpitan, a avut o primă repriză productivă, cu două goluri şi o fază la care scăpase singur şi a fost semnalizat în ofsaid, deşi plecase cu vreo 5 metri din faţa ultimului fundaş. Atacantul de 20 de ani a deschis scorul în minutul 3, reluând de la 2 metri în poarta goală, după ce Bancu ratase ocazia iniţială, declanşată de lansarea lui Gustavo. Ivan a marcat apoi singur cu portarul, ajutat de assist-ul lui Băluţă. Bancu, Gustavo şi Băluţă au mai ratat ocazii importante, ultimul nimerind transversala cu un lob.

Craiova a testat un portar helveto-bosniac

19511953_1347164005391816_476370453_nBulgarii au egalat până la pauză cu două şuturi pe direcţia lui Calancea, al doilea de la vreo 30 de metri, ambele respinse în propria poartă de goal-keeper-ul moldovean. În partea secundă, Craiova l-a testat pe portarul elveţian cu origini bosniace Miodrag Mitrovic, în vârstă de 26 de ani, care a mai evoluat la Chiasso, Locarno, (ambele în liga a II-a elveţiană), Krka (Slovenia) şi Bari (Serie B). Acesta a avut câteva intervenţii remarcabile, dar a primit golul din partea lui Malinov de la peste 30 de metri. Bulgarii şi-au concretizat dominarea din partea a doua prin reuşita lui Simao, după o fază ca la antrenament, în care puştii craioveni parcă  nici nu au ştiut unde este mingea. Mitrovic este testat în perspectiva în care Andrei Vlad nu va mai fi păstrat, deoarece refuză să-şi prelungească contractul, care se încheie peste un an.

Pentru Universitatea Craiova au jucat: Calancea (46 Mitrovic) – Dimitrov(46 Vlădoiu), Kelic (46 Screciu), Barthe (46 Popov), Briceag (46 Petre) – Mateiu (46 Buzan), Enache (46 Drăghici) – Gustavo (46 Bârzan), Băluţă (46 Al. Popescu), Bancu (46 Burlacu) – Ivan (46 Jurj).

La ŢSKA Sofia au evoluat: Kitanov (67 Petrov) – Atanasov, Manolev (46 Chorbadzhiyski 76 Antonov), Dulgerov (72 Bodurov), Georgiev – Ruben Pinto (46 Malinov), Kolev (80 Pinto), Angelov, Despodov (57 Nedialkov) – Kuhlman (72 Simao), Kubemba (72 Mercado).

Mangia, mulţumit de prestaţia jucătorilor

Chiar dacă echipa sa cedat în faţa rezervelor lui ŢSKA Sofia, Devis Mangia s-a declarat mulţumit de prestaţia jucătorilor, punând înfrângerea pe seama oboselii acumulate în această perioadă de pregătire. Mangia a avut un discurs decupat parcă din cel al lui Nicolo Napoli, care folosea cu precădere sintagma „una buona gara”.

La finalul primei partide amicale cu bulgarii, antrenorul principal al Universităţii Craiova a declarat: „Am făcut un meci bun. În prima repriză am avut multe ocazii şi puteam marca de mai multe ori. Una peste alta echipa a avut o prestaţie bună. În repriza a doua am introdus în teren mai mulţi jucători tineri care s-au implicat foarte mult. Sunt multe aspecte pozitive pentru ca este normal ca echipa să fie obosită din cauza antrenamentelor solicitante din ultimele zile, dar băieţii sunt implicaţi şi ăsta este cel mai important lucru. Sunt mulţumit de toată echipa, atât în prima repriză cât şi în cea de a doua. S-au implicat foarte mult şi echipa şi-a atins obiectivele de pregătire în această etapă.”