Artişti şi companii de teatru din 13 ţări vin la Festivalul „Puppets Occupy Street” de la Craiova

0
603

Între 25 august şi 1 septembrie, Craiova redevine scena teatrului de păpuşi şi animaţie! A IV-a ediţie a Festivalului Internaţional „Puppets Occupy Street”, organizată de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, cu sprijinul municipalităţii, va avea ca temă „Aerul” şi va aduce în faţa publicului, în cadrul a peste 200 de evenimente, artişti şi companii din 13 ţări: Turcia, Spania, Bulgaria, Italia, Anglia, Rusia, Argentina, Elveţia, Brazilia, Germania, Ucraina, Polonia şi, bineînţeles, România.

afis„Ne bucurăm că de la an la an sunt foarte mulţi artişti şi companii din străinătate care aplică pentru participarea la festivalul nostru. Din păcate, nu pot veni toţi. Criteriile de selecţie sunt nu neapărat financiare, ci ţin şi de calitatea spectacolelor”, a afirmat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri”. Air Edition va păstra din structura ediţiilor trecute – secţiunile de concerte, ateliere, spectacole, expoziţii, proiecţii de scurtmetraj de animaţie, video mapping –, dar va aduce, desigur, şi noutăţi. În total, peste 200 de evenimente vor fi cuprinse în programul celor opt zile de festival.

festival 1„Puppets Occupy Street” se va deschide şi se va încheia cu „Puppet’s Parade” şi îi va readuce la Craiova, spre exemplu, pe veselii şi expresivii artişti de la Bigolis Theater (Spania), care în 2015 prezentau spectacolul „Pete & Pat (at the pianopupp)”, iar anul trecut anunţau deschiderea evenimentului cu salve de tun. „Puţini sunt dintre cei pe care i-aţi văzut la ediţiile precedente. De fiecare dată încercăm să aducem artişti noi. Trupa Bigolis şi-a creat un obicei din a realiza pentru fiecare ediţie a festivalului un spectacol special”, a declarat Adriana Teodorescu. Managerul Teatrului „Colibri” mai spune că, dacă anul trecut au fost 90 de reprezentaţii în festival, de această dată se va ajunge la 100.

«Cred că putem să stăm cu fruntea sus şi la această ediţie, cum am stat şi la precedentele, apreciate de peste 40.000 de spectatori. „Puppets Occupy Street” este unul dintre cele mai mari şi importante festivaluri de gen din România şi iată că tinde să depăşească, şi ca notorietate, şi ca valoare, graniţele ţării», a apreciat Adriana Teodorescu. Festivalul a fost iniţiat la Craiova în anul 2014, când au şi fost prezentate următoarele sale teme: Apa (2015), Focul (2016), Aerul (2017) şi Pământul (2018).