Craiova, „braţ de fier” cu Skanderbeu

0
86

Alb-albaştrii ai câştigat cu 4-1 primul amical din Austria, contra campioanei Albaniei

Universitatea Craiova – Skanderbeu Korce 4-1

Au marcat: Herghelegiu 12, Curelea 68, 85, Băluţă 71 / Abilaliaj 41.

Universitatea Craiova (prima repriză): Straton – Achim, Izvoranu (cpt), Popov, Briceag – Târnăcop, Ferfelea, Cârstea, Bancu – Nuno Rocha, Herghelegiu. A doua repriză: Straton (75 Vlad) – Sin, Acka, Avrămia, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Kay, Mazarache – Bawab, Curelea. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Skenderbeu Korce: Shehi – Vangjeli, Osmani, Radas, Arapi – Shkëmbi, Lilaj, Progni, Berisha – Romulo, Abilaliaj. Au intrat: Olayinka, Sefa, Latifi, Abazi. Antrenor: Mirel Josa.

Alb-albaştrii n-au acuzat foarte mult pregătirea intensă din cadrul stagiului austriac şi s-au impus clar în primul meci amical al verii, disputat contra campioanei Albaniei, Skanderbeu Korce. Aceasta a fost formată în majoritate jucători albanezi, avându-i alături însă şi pe croatul Radas, pe kosovarul Berisha şi pe brazilianul Romulo Cabral, adus în vara aceasta de la Paulista.  Aşa cum au obişnuit şi în cantonamentul din Antalya, Cârţu şi Săndoi au combinat „titularii” cu „rezervele”, formând câte o echipă pentru fiecare repriză. Singurul jucător neutilizat în acest prim joc de verificare a fost portarul Bălgrădean.

După ce tot el a expediat primul şut la poarta adversă, Herghelegiu a deschis scorul în minutul 12, cu un şut la colţul lung, după ce Bancu a interceptat o minge în preajma careului albanez. Skenderbeu a egalat înainte de pauză, la cea de-a doua fază importantă avută la poarta Craiovei. O centrare în careu l-a depăşit pe Briceag şi Straton n-a putut interveni la reluarea lui Abilialiaj, atacantul adus de Skenderbeu în vara aceasta de la Flamurtari. La ultima fază a primei părţi, Herghelegiu a ratat o ocazie imensă, trăgând peste poartă din 6 metri, singur cu portarul.

Curelea a reuşit dubla: „Am jucat mai ofensiv şi am adus mai des mingea în careu”

Pentru partea a doua, Cârţu şi Săndoi au schimbat, toţi jucătorii de câmp, în timp ce portarul Straton i-a lăsat locul între buturi tânărului Vlad pentru ultimul sfert de oră. Puştiul de 17 ani a debutat astfel la echipa mare, aşa cum au făcut-o miercuri seara şi bulgarul Popov şi Simon Mazarache. Popov a evoluat bine făcând duet în centrul apărării cu un alt veteran, Izvoranu, care a purtat banderola pe braţ, în timp ce atacantul Mazarache a fost utilizat în banda stângă a liniei mediane. Repriza secundă a început cu 3 ocazii ale albanezilor, la care a intervenit Straton, dar a adus apoi 3 goluri ale Craiovei, pe contraatac. Curelea a adus Universitatea în avantaj, reluând pe lângă portar după o combinaţie cu Bawab. Băluţă a majorat scorul la o pătrundere pe dreapta finalizată la colţul lung şi tot mijlocaşul de bandă i-a oferit apoi un assist lui Curelea, care a făcut dubla, cu capul, bară-gol. „Am jucat un pic mai ofensiv și aproape toate ocaziile pe care le-am avut am reușit să le fructificăm, am ajuns mai des în careul lor. A fost o prestație bună, pentru un meci de pregătire. Fiind un atacant de careu, cu o anumită experiență, controlez execuțiile cu capul și reușesc să marchez. Suntem cam la mijlocul pregătirii, eu zic că lucrurile merg spre bine. Am reușit să-mi revin, să intru în ritm. Eu consider că staff-ul tehnic este cel mai în măsură să aprecieze potențialul lotului, dar noi ne simțim puternici,  avem încredere unul în altul, formăm un grup omogen. Toate meciurile se anunță dificile, deşi e un început greu pentru noi. Poate avem și un mic dezavantaj față de Botoșani, care prinde un meci-două oficiale înaintea duelului direct, dar vor fi toate jocuri echilibrate” a declarat autorul dublei din meciul cu

Următorul amical, cu Vaduz

Următorul meci amical al Universităţii este sâmbătă, de la ora 17.30, împotriva echipei FC Vaduz din Liechtenstein. Aceasta evoluează în prima ligă din Elveţia, unde a terminat sezonul precedent pe locul 9. Vaduz reprezintă Liechtenstein în Europa League, după ce a câştigat cupa micuţului stat în vara aceasta, pentru a 43-a oară. În primul tur preliminar al Europa League, Vaduz va întâlni într-o dublă manşă formaţia La Fiorita din San Marino. Ieri şi astăzi alb-albaştrii au avut câte două antrenamente, iar mâine, în dimineaţa amicalului cu Vaduz, vor efectua o şedinţă de pregătire în sala de forţă.