Arestați pentru că vindeau asigurări auto false

0
357

Doi tineri de 22, respectiv 26 de ani, din Craiova, au fost arestați pe 30 de zile, în cursul zilei de ieri, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. Cei doi, împreună cu alți trei bărbați, unul dintre ei fiind fugit în prezent, au înșelat câteva zeci de persoane vânzându-le asigurări auto false pentru mașini înmatriculate în special în Bulgaria. Oamenii legii fac apel la craiovenii care au căzut victime ale tinerilor să se prezinte la sediul Secției 2 Poliție Craiova.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, au anunțat că, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au definitivat cercetările într-un dosar penal complex privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. Este vorba despre o bandă de craioveni care în ultimele luni au înșelat zeci de persoane cărora le vindeau asigurări auto obligatorii și alte documente pentru autoturisme înmatriculate în special în Bulgaria, dar și în Italia, pe care le falsificau…acasă. Oamenii legii au făcut în ultimele zile 15 percheziții domiciliare în Craiova, la locuințe ale suspecților, dar și la victime ale acestora și au ridicat unități de calculator și laptop-uri, pentru care au obținut autorizații de percheziții informatice. În cursul zilei de marți, polițiștii i-au ridicat de la locuințe pe Bogdan Mehedințeanu, de 22 de ani, Claudiu Călăfăteanu, de 26 ani, ambii din Craiova suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, Mihai Sima, de 28 de ani şi Romică Andrei, de 44 de ani, tot din Craiova, cercetați pentru fals, uz de fals şi mărturie mincinoasă, în același dosar fiind cercetat și Constantin Neagoe, de 26 de ani, din comuna Carpen, care este căutat în prezent întrucât se sustrage cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi mărturie mincinoasă.

15 victime identificate până în prezent

Cei patru craioveni au fost conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţei Craiova pentru audieri, din investigaţii stabilindu-se faptul că Bogdan Mehedințeanu și Claudiu Călăfăteanu, coordonatorii rețelei de falsificatori, în baza unei înțelegeri prealabile, au indus în eroare 15 persoane vătămate (acestea au fost identificate până în prezent) de la care au cerut și primit suma de 7.100 lei în schimbul unor asigurări obligatorii auto şi a altor documente auto pentru autoturisme înmatriculate în România şi în străinătate, în special în Bulgaria. Însă cumpărătorii s-au ales cu documente false, iar oamenii legii suspectează că numărul victimelor este mult mai mare. Totodată, s-a mai stabilit că Romică Andrei şi Constantin Neagoe au folosit astfel de documente falsificate, iar Mihai Sima a falsificat şase asigurări pentru autoturisme înmatriculate în străinătate, iar două dintre acestea le-a folosit personal ştiind că sunt false.

„În urma probatoriului administrat împotriva celor doi craioveni de 22, respectiv 26 de ani s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi (n.r.-ieri) au fost prezentaţi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații craioveni le-au emis celor doi inculpați mandate de arestare pe 30 de zile. Cercetările continuă în cauză pentru stabilirea întregii activități infracționale. Facem apel către cetăţenii care au fost înşelaţi de persoanele în cauză în vederea identificării de noi victime ale grupului infracţional, întrucât din datele obţinute până în prezent a rezultat că inculpaţii au falsificat mult mai multe documente auto pentru autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Persoanele care au suspiciuni cu privire la documentele achiziționate sunt așteptate să se prezinte la Secția 2 Poliție Craiova”, ne-a explicat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.