Fetiţă de 12 ani violată şi ucisă de un cioban

0
584

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Goicea, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru viol şi omor, victima sa fiind o copilă de numai 12 ani, din Măceşu de Jos. Bărbatul, cioban la o stână din Măceşu de Jos, beat, a vrut să întreţină raporturi sexuale cu copila lăsată de mama ei acolo să-l ajute la muncă. Fata nu a vrut, aşa că el a pus mâna pe un cuţit cu care i-a aplicat mai multe lovituri în spate, a lovit-o cu un ciomag în cap, şi, fără să ţină seamă că e mai mult moartă decât vie, a legat-o cu o sfoară şi a târât-o la vreo 10 metri de stână, unde a violat-o. A abandonat-o într-o baltă de sânge, copila găsindu-şi sfârşitul în câmp.

Nenorocirea petrecută chiar în ziua de Rusalii, luni, 24 iunie, i-a îngrozit până şi pe anchetatori, mai ales că victima, un copil până la urmă, la cei 12 ani, avea o mulţime de răni de cuţit pe corp, cele mai adânci în spate şi în zona gâtului, dar şi urmele unor lovituri de bâtă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în acest caz, au fost anunţaţi, luni seara, în jurul orei 20.00, că, pe raza comunei Măceşu de Jos, la o stână amplasată într-o zonă căreia localnicii îi spun „Sălcioara”, a fost găsită moartă C. F., în vârstă de 12 ani. O echipă de cercetare, formată din poliţişti, medic legist şi condusă de un procuror criminalist a ajuns la faţa locului, constatând că victima prezenta leziuni produse prin lovire cu corpuri dure şi tăietoare, cadavrul fiind găsit complet dezbrăcat şi cu leziuni specifice unui raport sexual prin constrângere.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că mama fetei trăia în concubinaj cu un cioban de la stâna respectivă. La sfârşitul săptămânii trecute, o rudă a concubinului a decedat, astfel că atât mama fetei, cât şi concubinul ei au fost mai mult plecaţi, ca să se ocupe de cele necesare înmormântării. Pe copila de 12 ani au lăsat-o să-l mai ajute la treburi pe cel de-al doilea cioban de la stână, Paul Giurcă, de 21 ani, din comuna Goicea. Proprietarul stânei a mai trecut şi el pe acolo, numai că, luni, în jurul orei 13.00, fata a rămas singură că Giurcă, la stână. Acesta s-a îmbătat şi a încercat să întreţină raporturi sexuale cu minora. Fata l-a refuzat, motiv pentru care Giurcă n-a mai ţinut cont de nimic, a pus mâna pe un cuţit, cu care i-a aplicat mai multe lovituri, majoritatea în spate, două dintre ele foarte adânci. Nu s-a mulţumit cu atât, a pus mâna şi pe o bâtă, cu care a lovit-o pe copilă în cap. Căzută la pământ, fata nu a scăpat. A fost legat cu o sfoară şi târâtă la aproximativ 10 metri de stână, unde Paul Giurcă a violat-o, apoi a abandonat-o aşa cum era.

„Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a exercitat acte de violenţă împotriva victimei, cu scopul de a o determina să întreţină raport sexual cu el. Victima s-a opus, astfel că autorul a dezbrăcat-o cu forţa, i-a aplicat mai multe lovituri cu un ciomag şi cu un cuţit, apoi a legat-o cu o sfoară şi a târât-o afară, pe o distanţă de aproximativ 10 metri, după care a întreţinut raport sexual cu ea. După consumarea actului sexual autorul a abandonat victima în locul unde a fost găsită ulterior de către organele de cercetare”, după cum ne-au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Oamenii legii l-au prins pe Paul Giurcă, l-au adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pe 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi omor. Ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Giurcă, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj.