În prefaţa duelului de Europa, Ştiinţa a învins “U” Cluj în finala mică la tineret

0
297

Duelul pentru Europa dintre Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj, care se dispută deseară, de la ora 20, pe “Ion Oblemenco”, a fost precedat de două finale între cele două cluburi la nivel de juniori, dar şi de un meci în care cei doi antrenori au fost coechipieri. Costel Gâlcă şi Neluţu Sabău au evoluat sâmbătă seara, pe Arena Naţională, în partida Generaţiei de Aur vs Vedetele Lumii, câştigată cu 3-2 de foştii tricolori, pentru care a marcat şi Costel Gâlcă. A cărui formă a impresionat, şi, mai în glumă mai în serios, unii dintre fanii Ştiinţei apreciau că antrenorul de 52 de ani aleargă mai mult şi mai eficient decât Markovic. Dar să nu-l deprimăm pe vârful nostru chiar înainte de duelul decisiv din Bănie, ci să amintim care au fost meciurile de juniori de săptămâna aceasta dintre cele două Universităţi. În primul, finala Ligii Elitelor U16, puştii ardeleni au câştigat la lovituri de departajare, după ce au egalat din penalty (scor 1-1), în ultimul minut de joc.

În cel de-al doilea joc, disputat ca pe vremuri în campionatul de tineret-speranţe, chiar în ziua meciului seniorilor, dar nu în Bănie, ci pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, Universitatea Craiova a câştigat finala mică a Ligii de Tineret, 2-0, contra Universităţii Cluj. Ninaci, în debutul reprizei secunde, şi Brăşfăleanu, din penalty în minutul 90+2, au marcat pentru echipa care anul trecut devenea campioana Ligii de Tineret, tot pe arena din Târgovişte. Titularii Ştiinţei U19 au fost: Măluțan – Gașpăr, Balaci, Brășfăleanu, Ene – Domnu, Lăpădătescu, Tomșa – Găină, Ninaci, Rădulescu, iar rezerve Goga – Pancu, Petculescu, Cîrpici, Chifa, Bușa şi Ciolacu. Antrenor: Daniel Mogoșanu.

La meciul din seara aceasta, clubul din Bănie a anunţat că intrarea copiilor pe stadion va fi liberă, ţinând cont că urmează „Ziua Copilului”. De asemenea, biletele pot fi achiziționate: online,  de la magazinul oficial din Electroputere Mall, de la magazinul mobil din Piața „Mihai Viteazul”, de la partenerii Entertix (librăriile Cărturești și hypermarketurile Carrefour), de la casele de bilete de la Sala Polivalentă. Abonamentele sunt valabile pentru acest joc. Prețurile biletelor: Peluza Nord – 20 RON, Tribuna a II-a – 40 RON, Tribuna I – 60 RON, Tribuna VIP – 125 RON.