Sezonul european de baschet, închis

0
313

Cele mai importante competiţii europene de baschet, Euroleague şi EuroCup, întrerupte la jumătatea lunii martie, nu vor mai continua în această stagiune, din cauza pandemiei de coronavirus. Euroliga era în preajma fazelor eliminatorii, în timp ce în EuroCup trebuiau să să desfăşoare sferturile de finală.

Decizia a fost luată din 3 motive principale: protejarea jucătorilor, suporterilor şi antrenorilor, în condiţiile pandemiei, din cauza restricţiilor de călătorie, unele meciuri riscând să nu se joace pentru că oaspeţii n-ar fi ajuns, şi, în sfârşit, exista riscul accidentărilor jucătorilor, după o pauză lungă. „Este decizia cea mai dificilă pe care am luat-o în cei 20 de ani de istorie. Din motive obiective, ne-am văzut obligaţi să punem capăt celui mai de succes şi mai interesant sezon din istoria baschetului european”, a declarat preşedintele Euroleague, Jordi Bertomeu.

Sezonul următor va începe la 1 octombrie, iar EuroLeague va avea la start aceleaşi 18 echipe ca anul trecut, în timp ce în EuroCup vor evolua cele opt echipe care s-au calificat pentru sferturile de anul acesta, plus alte 16 provenite din întrecerile interne.