Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa : “Astăzi, marcăm începutul unui proiect pe care ni l-am dorit : DJ 552”

1
680

În urmă cu câteva zile, s-au semnat contractele de executare a lucrărilor de modernizare a celor două tronsoane ale drumului județean 552 Craiova – Cetate, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 49,6 milioane de euro, derulat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, a avut loc prezentarea acestui proiect în detaliu, precum şi aspectele ce ţin de organizarea şantierelor, pe teritoriul fiecărei comune în parte.

Alături de conducerea executivă a CJ Dolj, au mai fost prezenţi atât primarii localităţilor care vor beneficia de această infrastructură, cât şi constructorii lucrărilor. Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a precizat cu această ocazie că sunt, în total, 8 localități pe care DJ 552 le conectează în mod direct, cărora li se adaugă alte cel puțin 5 comune care beneficiază în mod indirect de acces la el, astfel că se vine în sprijinul unui areal cu aproape 340.000 de locuitori și, într-un sens mai larg, se poate spune că se susţine întreaga economie doljeană.

“Prin această întâlnire vom marca începutul efectiv al unui proiect pe care ni l-am dorit şi care a fost deosebit de solicitat şi la care s-a muncit foarte mult. Pentru cineva care nu ştie ceea înseamnă un proiect european, aş vrea să vă spunem că numai cererea de finanţare a avut 3600 de pagini. Iar contractele şi anexele au avut peste 4000 de pagini. Adfică, a fost o muncă extraordinară şi chiar dacă au fost momente în care unii au crezut că nu mai poate să fie realizat, noi nu am renunţat niciodată. Iar noi de regulă, de ceea ce ne apucă, ducem la bun sfârşit. Consiliul Județean Dolj a demonstrat de fiecare dată, de-a lungul timpului, că este instituția care își onorează toate angajamentele asumate și nu ne-am abătut niciodată de la această linie. Cu atât mai puțin în cazul de față, în care vorbim despre una dintre arterele rutiere esențiale pe care le deținem: al treilea drum județean ca lungime, cu peste 67 de kilometri, și unul intens circulat, mai ales că la capetele sale se află municipiul Craiova și fluviul Dunărea. Acest proiect a fost foarte dificil, pentru că am fost nevoiţi să alegem şi a trebuit să facem acest lucru chiar în prezenţa prim-ministrului sau a ministrului de Finanţe pentru că prin noua reevaluare se ajunsese de la  milioane de euro la 50 milioane de euro. Diferenţa aceasta nu avea cine să o dea, nici Guvernul şi nici UE. Atunci, am fost nevoiţi să facem un împrumut de 14 milioane de euro pe care să îl adaugăm la suma iniţială. Şi la vremea respectivă ni s-a spus că fie renunţăm la proiect, fie trebuie să cautăm 14 milioane de euro. Este unul dintre cele mai lungi drumuri din cele 46 pe care le avem şi cu un bazin foarte mare de locuitori. Drumul acesta va fi un drum de referinţă. Iar faptul că ne vedem astăzi, se datorează faptului că săptămâna trecută s-a stabilit absolut tot ceea ce era de stabilit din punct de vedere tehnic şi s-a dat ordinul de început al acestei lucrări”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

1 COMENTARIU

  1. cum ziceam, daomna blonda in jacheta albastra tot bine arata, indiferent de merul treburilor. ceea ce nu-i de colea.

Comments are closed.