Apel al lui Iohannis, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor: Solicit autorităţilor să găsească de urgenţă soluţii ca toţi românii să poată vota azi

0
127

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj românilor care stau la cozi ca să voteze cerându-le acestora să nu-şi piardă răbdarea şi să nu renunţe la acest drept. Şeful statului a solicitat autorităţilor soluţii pentru ca toţi românii să poată vota azi.

“Dragi români, oriunde aţi vota, în orice oraş al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeţi răbdarea, nu renunţaţi la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să staţi la cozi uriaşe pentru a vă exercita un drept constituţional. Vă mulţumesc pentru că vreţi să faceţi o Românie mai bună! Solicit autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgenţă soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota astăzi!, a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Atât Alianţa USR-PLUS, cât şi PMP au cerut prelungirea programului de vot pentru ca toţi cetăţenii din Diaspora să poată vota.

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot. Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

La Stuttgart, unele persoane aşteaptă şi de 4 ore ca să voteze, poliţiştii venind la faţa locului. Românii au scandat minute bune “Hoţii, hoţii”, iar la Valencia, o coadă uriaşă s-a format la singura secţie de votare amenajată în oraş, românii aşteptând în medie 4 ore.

MAE susţine că toate secţiile de votare din străinătate sunt operaţionale şi funcţionează normal. (Sursa: Mediafax)