Actorii Teatrului „Colibri” deschid Festivalul „Arlechino” de la Brașov

0
123

La invitația Teatrului pentru Copii „Arlechino” din Braşov, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” deschid cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Arlechino” – Caravana Poveştilor (27 mai – 2 iunie 2019).

Mâine, 27 mai 2019, de la ora 10.30, aceștia vor prezenta spectacolul „Puiul de Om din Cartea Junglei”, după Rudyard Kipling, cu scenariul, regia și scenografia semnate de Geo Dinescu și Marin Fagu, muzica și video-proiecția Marin Fagu, pictură păpuși Mihai Birtu, pictură decoruri Iulia Goanță, voci Radu Popa, Ioana și Andrei Popescu, Laura Pumnea. În distribuție: Geo Dinescu, Marin Fagu, Emanuel Popescu și Robert Iovan.

«Scenă cu scenă, spectacolul „Puiul de Om din Cartea Junglei” povestește dinamic și ritmat, cu emoție și curiozitate, aventurile lui Mowgli în junglă. În haita lupilor sau lângă pantera cea înțeleaptă își trăiește frumos copilăria, cu năzdrăvănii și peripeții, învățând ce e bine și ce e rău, fără să știe că toate acestea aveau să-i fie de folos în viață, printre oameni».

La festival mai participă cu spectacole Teatrul „Merlin” din Timișoara, Teatrul Municipal Baia Mare – Secția Păpuși, Teatrul „Vasilache” din Botoșani, Teatrul „Puck” din Cluj-Napoca, Teatrul de Păpuși Brăila, Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul „Imaginario” din Ploiești, Teatrul „Gulliver” din Galați, Teatrul „Căluțul de Mare” din Constanța, Teatrul „Ariel” din Tg. Mureș, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău și, desigur, Teatrul „Arlechino” din Brașov. Li se alătură Teatrul Municipal de Marionete și Teatrul „Licurici” din Chișinău (Republica Moldova), Compania „Roberto White” din Argentina și Compania „Katastrofa Clown” din Italia. Programul celor șapte zile de festival mai cuprinde expoziții, ateliere de teatru-lectură, ateliere de creație, lansări de carte.