Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” şi-a primit primii spectatori!

0
303

parc 1Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” şi-a primit, ieri, pentru prima dată publicul. Cum altfel decât cu un spectacol! Cei dintâi care au urcat pe scena în aer liber au fost artiştii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, care l-au adus pe „Păcală” în faţa unui numeros public, format – cum era de aşteptat – în mare parte din copii. Reabilitarea, modernizarea şi amenajarea gradenelor cu 878 de locuri pentru spectatori au reprezentat un proiect cu finanţare europeană şi cofinanţare de la bugetul local, în valoare de peste 4 milioane lei. Teatrul de Vară este administrat de municipalitatea craioveană şi Opera Română Craiova şi urmează să găzduiască reprezentaţii ale tuturor instituţiilor de spectacol.

Promenada artistică în Parcul „Nicolae Romanescu”, la care Primăria Municipiului Craiova i-a invitat, ieri, pe craioveni, a avut loc – deşi sub „ameninţarea” ploii – într-o companie plăcută: cea a artiştilor!

parc 2Mai întâi, a celor de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” – care au venit în faţa publicului cu „Păcală”, după celebrul şi longevivul spectacol „Păcală în satul lui”, regizat de Horia Davidescu, cu scenografia lui Eustaţiu Gregorian, care a încântat decenii la rând zeci de generaţii de copii. Mai apoi, a Brigăzii Multinaţionale Craiova – care a susţinut, la foişor, un concert de fanfară militară, şi Operei Române Craiova – care a prezentat un concert de cameră şi un spectacol de balet. „Bine aţi venit la Teatrul de Vară!” le-a spus primilor spectatori Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri”, adăugând că „de-acum înainte, ne dorim foarte mult să veniţi să vedeţi spectacolele pe care toate instituţiile Craiovei, şi nu numai, le vor aduce aici, pe scenă”.

parc 3 bisDe la promenada artistică n-au lipsit, ieri, nici oficialităţile locale şi judeţene. Deşi au ratat spectacolul inaugural al Teatrului de Vară, acestea s-au declarat bucuroase de finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a construcţiei şi convinse că, pe perioada verii, scena în aer liber de-aici va fi unul dintre punctele de maximă atracţie din Parcul „Nicolae Romanescu” pentru craioveni.

parc 4 - Mihail Genoiu„Este un eveniment pe care eu îl aşteptam de foarte mult timp şi care încununează câţiva ani de muncă. Sub cupola acestui Teatru de Vară eu îngrop o istorie a unui proiect extraordinar de dificil. Ceea ce vedeţi aici, complexitatea acestei construcţii, depăşise, la un moment dat, nivelul tehnologiei din ţară şi a trebuit să căutăm constructori şi în străinătate. Sunt mândru că, acum, Teatrul de Vară găzduieşte primul spectacol. Mă bucur pentru copiii care l-au văzut, pentru părinţii şi bunicii lor… El a fost preluat în administrare de o asociere între Primăria Craiova şi Opera Română, iar craiovenii vor avea parte aici de foarte multe spectacole”, a declarat fostul viceprimar Mihail Genoiu, totodată candidat la funcţia de primar al Craiovei.