MADR garantează pentru calitatea tomatelor româneşti

0
84

rosiiProducătorii agricoli români susţinuţi prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate, în opinia conducerii  Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dau dovadă de seriozitate şi cumpătare în ceea ce priveşte utilizarea optimă şi în condiţii de siguranţa a produselor de protecţie a plantelor arată MADR, printr-un comunicat de presă.

          Astfel, produsele de protecţie a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorităţii Naţionale Fitosanitare, respectându-se timpul de pauză de la aplicare şi până la recoltare. Zilnic, se prelevează probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume şi fructe, până la această dată fiind transmise Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale Bucureşti un număr de 68 de probe de roşii de la producătorii agricoli sprijiniţi prin Programul de tomate româneşti.

         rosii 1„Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstrează faptul că nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune în pericol sănătatea. Astfel, producătorii au înţeles că produsele de protecţie a plantelor trebuie să fie folosite pentru a proteja culturile de atacul bolilor sau dăunătorilor şi pentru distrugerea buruienilor pe parcursul perioadei de vegetaţie”, se precizează în comunicatul MADR. Nu doar că au înţeles riscurile pesticidelor, dar credem că legumicultorii autohtoni sunt prea strâmtoraţi financiar ca să-şi mai permită şi luxul de a cumpăra şi utiliza pesticide în exces.