Razie rutieră de amploare în județ

0
231

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţişti rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi ai tuturor formaţiunilor de poliţie rutieră din județ au organizat, la acest sfârșit de săptămână o acţiune pe principalele drumuri naţional-europene în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, oamenii legii au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri au fost constatate 204 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate sancţiuni de peste 20.000, dintre care 120 sancţiuni au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, alte 9 transportatorilor rutieri de persoane, restul fiind alte abateri de la regimul circulației pe drumurile publice, 3 permise fiind reţinute în vederea suspendării.

Pe parcursul acestor activități, Vasile Tuță, de 39 de ani, din Craiova, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul „Ştirbei Vodă” din municipiu, cu viteza de 99 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile legale, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.