Ştiinţa şi fanii ei, spectacol de Sărbători, în Trivale

0
700

Deşi au ignorat în premieră Balşul, o dată cu bucata de drum expres inaugurată recent, oltenii au avut parte de un traseu anevoios spre Piteşti, în a doua zi de Paşte, pentru a fi alături de Ştiinţa lor. Peste 1.500 de dependenţi de substanţă alb-albastră au năvălit în Trivale, pe un drum ticsit de vehicule, la final de mini-vacanţă de Sărbători. Răsplata le fuse superbă fanilor Universităţii, la mijlocul itinerariului. După ce au mers “bară la bară”, fanii au avut parte de “gol după gol” în oraşul lui Dobrin, favoriţii desfătându-i cu un meci pe cinste şi o victorie memorabilă. Cu această amintire frumoasă rămân oltenii, fiindcă succesul nu înseamnă mai mult decât continuarea unui parcurs excelent în 2022 şi asigurarea locului 3, care echivalează însă numai cu un baraj de Europa, conform regulii imbecile instituită de FRF.

La o zi după ce a schimbat prefixul şi la revenirea pe terenul unde avusese prestaţia horror din sezonul regular, Creţu a reuşit meciul carierei, încununat cu o dublă, al doilea gol fiind de kinogramă. Markovic s-a strecurat cu o reuşită între golurile lui Creţu, iar Ivan a pus cireaşa pe tort, cu un alt gol teribil. Ştiinţa a făcut legea în Trivale, pe teren şi în tribune, în a doua zi de Paşte, satisfăcând puhoiul de fani care a urmat-o. Spectacolul de pe teren şi din peluza oltenilor a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii piteşteni, mai ales că suporterii olteni au cinstit şi memoria Prinţului din Trivale, Nicolae Dobrin.

Universitatea convinge şi încântă de la o săptămână la alta, dar, din păcate, nu dă târcoale trofeelor, plătind tribut unei prime părţi de sezon nefericite şi eşecului din prima manşă a semifinalei Cupei României. Titlul rămâne o himeră, rivalele impunându-se la rândul lor, iar o remontada e obligatorie în returul cu Sepsi. Să sperăm că sezonul doar seamănă, dar nu se va şi solda precum cel din 1994-1995, când generaţia lui Craioveanu, Stângă, Gane, Papură şi Gabi Popescu, poate ultima de calibru a Ştiinţei, puncta la impresia artistică, dar se mulţumea numai cu un loc 2 şi o semifinală de Cupă.

FC Argeş – Universitatea Craiova 0-4

Au marcat: Creţu ’22, ’62, Markovic ’55, Ivan ’70.

FC Argeş: F. Croitoru – Tofan (Muşat ’65), Turda, Boldor, Latovlevici – Meza Colli, I. Şerban (Raynov ’65)– Ganea (Viana ’65), C. Tănase (Fatai ’66), Cr. Dumitru (Işfan ’65) – Said. Antrenor: Andrei Prepeliţă

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vătăjelu 7 (Vlădoiu ’77), Papp 7, Constantin 7 (Roguljic ’77), Bancu 8 – Screciu 7, Creţu 9 – Gustavo 7 (Cîmpanu ’56) 7, Markovic 8 (Koljic ’67) 7, Baiaram 7 (Bic ’67) 7 – Ivan 8. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Arbitru: Andrei Chivulete 7.