Adunarea Generală Ordinară a Asociației Vasiliada

0
254

Membrii Asociatiei Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, s-au întrunit săptămâna aceasta în Adunare Generală Ordinară, la Centrul „Mitropolit Firmilian”. Pe ordinea de zi a ședintei de lucru s-au regăsit prezentarea raportului de activitate și a raportului financiar pentru anul 2017, aprobarea raportului financiar și a bugetului previzionat pentru 2018, prezentarea și aprobarea strategiei și a obiectivelor pentru anul în curs.

Tot în cadrul Adunarii Generale Ordinare au fost punctate realizările pe care Asociația Mitropoliei Olteniei le-a avut anul trecut. Printre proiectele derulate în anul 2017 se numără “Opoziție Comunitară asupra evenimentelor dezastruoase (CODE)”, „Rețeaua Școlilor Sigure”, „Therapy dog handler: development of a certified training course for dog handler“, „Masa bucuriei”, campaniile „Să crești mare”, „Faptele Bune sunt Lumină”, „ColinDar cu Paula Seling” – ediția a X-a, „Gesturile mici fac oamenii mari” etc. Printre cei prezenți la eveniment s-au aflat Înaltpreasfințitul Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Marilena Bogheanu, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, prof. Monica Sună, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector la disciplina religie în cadrul ISJ Dolj.

„Cel mai important în asistența socială este dragostea, dăruirea totală”

Mitropolitul Olteniei a apreciat activitatea Asociației Vasiliada și a subliniat că asistența socială trebuie făcută având la bază iubirea față de semeni. „E necesar ca îmbinarea noastră, conlucrarea noastră laici și clerici să fie eficientă. Nu există biserică numai cu laici, nu există biserică numai cu clerici, pentru că cele două aripi ale acestui organism sunt împreună, lucrează împreună în zborul acesta spre idealul suprem, mântuirea noastră. Așadar, împreună clerici și credincioși suntem angajați pentru această lucrare de asistență socială, lucrarea aceasta a iubirii care se împărtășește. Noi vrem prin Asociația Vasiliadă să spunem credincioșilor noștri că îi iubim atât cu vorba cât și cu fapta. Prin urmare sper să avem cât mai multe roade și să ajutăm cât mai mulți oameni. Cel mai important în asistența socială este dragostea, dăruirea totală, trebuie să fim deschiși, cooperanți și compătimitori, pentru că dacă nu suntem compătimitori cu cei pe care îi slujim nu avem prea mare rod. Noi nu facem numai asistență socială, ci facem în primul rând misiune evanghelică, vrem ca oamenii să creadă. Ceea ce faceți dumneavoastră, cei din Asociația Vasiliada, este un lucru de suflet și continuați să faceți permanent lucruri care să privească sufletul. Nu uitați că oamenii vor fi mai buni dacă îi priviți sufletește! Activitatea prioritară este misiunea, iar misiunea trebuie să fie făcută în direcția credinței”, a transmis ÎPS Părinte Mitropolit Irineu.

Directorul ADR Sud – Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, i-a felicitat pe membrii Asociației Vasiliada și a evidențiat calitatea deosebită a activității desfășurate de aceștia. “Sunt de-a dreptul impresionată și mi-aș dori foarte mult să existe multe entități de acest gen în regiunea noastră. Cred că oamenii ar deveni mai buni. Cred că este un moment când că este nevoie de o schimbare de paradigmă, de concepție. Trebuie să ne îndreptăm oameni către oameni, să nu mai privim lucrurile cu ostilitate și mă refer aici la întreaga societate. Este momentul să fim mai apropiați unii de ceilalți. Încă o dată va felicit!”, a declarat Marilena Bogheanu, directorul ADR Sud – Vest Oltenia.

Parteneriate între Asociația Vasiliada și Inspectoratul Școlar Județean Dolj

Prof. Monica Sună, inspector școlar general la ISJ Dolj, a amintit despre colaborarea dintre Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Asociația Vasiliada, dând asigurări că atenția Inspectoratului va fi îndreptată și pe viitor către sprijinirea copiilor care provin din familii aflate în dificultate.  „Îmi doresc să mă implic cu tot ceea ce înseamnă acest lucru în cât mai multe astfel de campanii, pentru că nu o să uit niciodată că noi stăm în sistemul de învățământ în primul rând din vocație și din iubirea față de copii. Vă mulțumesc pentru că mi-ați dat prilejul și sunt onorată să fiu  alături de dumneavoastră! Vom răspunde de fiecare dată cu tot ceea ce ține de noi pentru a ne implica cât mai mult în astfel de campanii de întrajutorare, în primul rând pentru a oferi copiilor noștri posibilitatea de a-și urma cursurile”, a declarat prof. Monica Sună, inspector școlar general al ISJ Dolj.

 

Asociatia Vasiliada este o organizatie cu caracter creștin și social, neguvernamental, înființată sub patronajul Mitropoliei Olteniei în anul 2001.

Misiunea Asociației Vasiliada este oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale și comunităților aflate în situații de dificultate sau generatoare de marginalizare/excluziune socială, având la bază dragostea față de semeni. Asociația Vasiliada acordă sprijin socio – educațional copiilor dezavantajați social din localitatea Lipovu, prin Centrul „Sfântul Stelian”, copiilor din Filiași, prin Centrul „Sfântul Nicolae”, oferă de asemenea sprijin persoanelor cu dizabilități din cadrul Centrului de informare și consiliere „Sfânta Ecaterina” și persoanelor fără adăpost din cadrul Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din Craiova.