Vineri se „strigă” „Adunarea Poeţilor”, ediţie de aprilie!

0
84

poetiInaugurat în luna noiembrie a anului trecut, în Sala „Ia te uită!” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, proiectul „Adunarea Poeţilor” – „un eveniment care îşi propune să menţină treaz spiritul poeziei în oraş”, după cum preciza încă de-atunci iniţiatorul, poetul Nicolae Coande – continuă cu o nouă întâlnire. Vineri, 28 aprilie, de la ora 17.00, poeţii Emilian Mirea şi Silviu Gongonea îşi vor lansa în acest cadru cele mai recente cărţi de poezie. „Adunarea Poeţilor şi a SpectActorilor craioveni” se va desfăşura în aceeaşi Sală „Ia te uită!”, unde intrarea publicului este liberă.

Emilian Mirea a publicat în 2016 placheta de poezie „Masa care plânge înlăuntru” (Editura „Ramuri”, 2016), despre care va vorbi Ștefan Vlăduţescu. Emilian Mirea s-a născut în 1964 şi a debutat editorial în 1988, cu volumul de poezie „Drumul pe care vin” (Ed. „Scrisul Românesc”, Craiova), urmat de alte opt cărţi de poeme.

Silviu Gongonea a publicat de curând placheta de versuri „A doua natură” (Editura „Aius”, 2017), care va fi prezentată de Petrişor Militaru. Poet şi eseist, Silviu Gongonea (n. 1980, la Drăgăşani) este lector univ. dr. la Universitatea din Craiova, Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin. A debutat editorial cu volumul de versuri „Încălzirea mâinilor” (Ed. „Aius”, Craiova, 2009).