Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru Primăria Craiova

0
83

genoiu 1Actualul primar interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, va fi candidatul PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului. Candidatura sa este, de acum, oficială, fiind anunţată, ieri, de preşedintele social-democraţilor doljeni, Claudiu Manda. „Astăzi ne-am întâlnit cu preşedintele Liviu Dragnea. Concluziile discuţiei au fost că echipa de parlamentari rămâne neschimbată pentru a continua implementarea programului de guvernare şi proiectele de interes regional, cum ar fi construirea drumului expres în regim de autostrada Craiova-Piteşti şi a spitalului regional, iar Mihai Genoiu rămâne să ducă la îndeplinire proiectele asumate la nivelul administraţiei locale craiovene. Mihail Genoiu devine, astfel, candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Craiova, având ca obiectiv continuarea proiectelor validate de votul din iunie 2016, împreuna cu echipa de consilieri locali PSD. Mult succes, Mihai! Sunt sigur că ai capacitatea şi voinţa de a îndeplini aşteptările craiovenilor! Suntem alături de tine!”, a postat Claudiu Manda, pe pagina sa de Facebook.

Iniţial, pentru funcţia de primar al Craiovei, au fost nominalizate trei persoane: preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, senatorul Radu Preda şi Mihail Genoiu. Cele trei propuneri au fost făcute de preşedintele PSD Craiova, ministrul Lia Olguţa Vasilescu, însă decizia finală a aparţinut preşedintelui partidului, Liviu Dragnea. De menţionat că liderul social-democraţilor doljeni, Claudiu Manda, s-a retras din cursă mai înainte de a se anunţa persoana desemnată să intre în cursă.

Până la această dată, se ştie că Mihail Genoiu îl va avea ca principal competitor pe senatorul Mario Ovidiu Oprea, acesta fiind desemnat candidatul oficial al PNL Dolj. Un alt posibil candidat ar putea fi avocatul Lucian Săuleanu, preşedintele Baroului Dolj, din postura de independent.

Postul a fost vacantat în urma demisiei fostului primar, Lia Olguţa Vasilescu, care a fost desemnată ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale. Alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al Craiovei vor avea loc pe data de 11 iunie. Campania electorală va dura două săptămâni, urmând să înceapă pe data de 27 mai şi să se încheie pe 10 iunie. Concomitent, în toată ţara, se vor desfăşura alegeri în 49 de localităţi. În Dolj, pe lângă municipiul Craiova, sunt aşteptaţi la urne şi locuitorii comunei Işalniţa, după ce fostul primar, Ovidiu Flori, a fost desemnat secretar de stat în Ministerul Transporturilor al Guvernului Grindeanu.