În primul trimestru al lui 2017 / Au fost înmatriculate peste 3000 de autoturisme utilitare Ford

0
90

fordConform datelor emise de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V), în primul trimestru al lui 2017 au fost înmatriculate 3006 de autoturisme şi de vehicule utilitare Ford, rezultat care îi asigură mărcii Ford o cotă de piaţă de 10,6%. Ford ocupă astfel locul întâi în rândul mărcilor de import vândute în Romania şi locul al doilea la nivel general în primul trimestru al acestui an, înregistrând o creştere de 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Luna cu cele mai mari vânzări pentru Ford în România a fost martie, când s-a înregistrat o cotă de piaţă de 14,4%. Modelele Ford vândute cel mai bine în România în primul trimestru al lui 2017 au fost Focus şi Fiesta pe partea de autoturisme, respectiv Transit şi Ranger pe partea de vehicule comerciale.

         Conform datelor emise în această lună de D.R.P.C.I.V., Ford închide primul trimestru al acestui an cu o cotă de piaţă record în clasamentul înmatriculărilor de autoturisme şi utilitare: 10,6%. Marca Ford se situează astfel pe locul întâi în rândul mărcilor de import din România, respectiv pe al doilea la nivel general. Cu 3006 de unităţi înmatriculate în primele trei luni ale acestui an, Ford a înregistrat o creştere record de 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Este pentru prima dată când marca reuşeşte să obţină această performanţă de la momentul preluării operaţiunilor de Vânzări şi Marketing din România, în august 2010. Luna martie a fost o lună-record pentru marca Ford, cu 1271 unităţi înmatriculate şi o cotă de 14.41% din totalul pieţei de înmatriculări ale vehiculelor noi.

Ford Focus, lider al segmentului său

ford 1Din cele 3006 unităţi Ford înmatriculate în primul trimestru al acestui an în România, 2055 au fost autoturisme, iar 951 vehicule comerciale. Ford Focus este lider al segmentului său, cu 945 de unităţi înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2017, înregistrând o creştere de 111% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, cel mai nou SUV din gamă – Ford Kuga – înregistrează o rată a contractării record, de 520 de unităţi în primele 3 luni ale anului. Kuga a fost preferat atât de clienţii persoane fizice, cât şi de clienţii de flote. “Am început anul în forţă şi asta nu poate decât să ne bucure. Ne propunem să menţinem acest ritm pe parcursul întregului an, cu atât mai mult cu cât urmează să lansăm două noi modele strategice pentru noi în România: noua Fiesta şi, bineînţeles, mult aşteptatul EcoSport, care din toamna acestui an se va produce la uzina noastră din Craiova”, a declarat Attila Szabo, Directorul General al Companiei Naţionale de Vânzări Ford România.

Un an extrem de important…

         În ceea ce priveşte vehiculele comerciale, Ford îşi menţine poziţia de lider în segmentele LCV (vehicule comerciale uşoare) şi MCV (vehicule comerciale medii) după primul trimestru al acestui an, cu o creştere de 56% faţă de primul trimestru al anului precedent. O performanţă remarcabilă înregistrează modelele Ford Transit (25.7% cotă de segment) şi Ford Custom (30% cotă de segment).

Prin reţeaua naţională de dealeri din România, Ford este prezent în 37 de puncte de comercializare în toată ţara. Patru dintre acestea sunt unităţi FordStore, inaugurate în 2015 şi 2016. 2017 este un an extrem de important pentru Ford în România atât prin lansarea noului Ford Fiesta, dar şi prin începerea producţiei noului EcoSport la fabrica din Craiova, moment planificat pentru toamna acestui an.

Compania a investit în România peste 1,2 miliarde de euro

ford 2De la preluarea uzinei de la Craiova (în anul 2008) şi până în prezent, Ford a investit în România peste 1,2 miliarde de euro pentru a susţine operaţiunile sale de producţie. Ford produce în acest moment la Craiova monovolumul de mici dimensiuni B-MAX şi motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul motor din lume care a primit distincţia “Motorul Internaţional al Anului” pentru trei ani consecutiv.

La începutul lunii aprilie, Ford a anunţat demararea unui amplu proces de recrutare a 976 de persoane care vor sprijini producţia viitoarei generaţii a SUV-ului de clasă mică EcoSport, care va demara în această toamnă.