Mai tari ca Voluntari

0
369

FC Voluntari – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Nuno Rocha 32, Bancu 88.

Stadion: „Anghel Iordănescu”, spectatori. 3.000.

FC Voluntari: Calancea 7 – Alcenat 6, Ţâru 7, Spahija 5, Barna 6 – Moke 7, N. Grigore 5 – L. Rus 5 (75 Filippov) 6, Vl. Achim 5, Voduţ 4 (64 Tudorie) 6 – Ad. Bălan 4 (55 Monakana) 5. Antrenor: Ionel Ganea.

Universitatea Craiova: L. Popescu 7 – Dumitraş 6, Popov 7, Acka 5 (20 Iliev) 7, Vătăjelu 7 (63 S. Achim) 6 – Băluţă 8 (77 Măzărache) 6, Madson 7, Zlatinski 7, Bancu 8 – Ivan 6, Nuno Rocha 7. Antrenori: Daniel Mogoşanu.

Arbitru: Cristi Balaj

Universitatea Craiova a stricat sărbătoarea ilfovenilor la inaugurarea arenei „Anghel Iordănescu”, câştigând cu 2-0, iar la debut, portarul Popescu a apărat un penalty, în prelungiri

rocha

Cu doar un punct obţinut în ultimele trei meciuri, Universitatea Craiova a avut prilejul de a inaugura arena Voluntariului, care poartă numele actualului selecţioner, Anghel Iordănescu. Daniel Mogoşanu se aştepta la o presiune deosebită, însă în comuna ilfoveană nu s-au găsit suficienţi microbişti pentru a ocupa cele 4.500 de scaune măcar la primul meci oficial.

Faţă de ultima paerioadă, primul „11” al Craiovei s-a transformat la Voluntari, din cauze diverse: accidentarea lui Straton i-a prilejuit debutul lui Laurenţiu Popescu, forma slabă a lui Achim şi nereuşita reprofilării lui Popov l-au readus pe Dumitraş ca fundaş dreapta, Băluţă a rămas titular ca şi la Ploieşti, dar nu datorită evoluţiilor sale, ci fiindcă Măzărache nu e prolific şi Ivan a fost împins atacant, lângă Nuno Rocha.

Acka şi Vătăjelu s-au autoaccidentat

Deşi când a prefaţat meciul Acka vorbea de protejarea lui Popescu la debut, ivorianul a fost aproape să-i strice primul meci încă din start portarului de 19 ani. Încercând să-l dribleze pe Grigore ca ultim apărător, ivorianul a căzut, dar Laurenţiu Popescu a avut noroc la prima intervenţie, mingea sărindu-i în braţe. A fost însă faza care l-a scos din joc pe stoperul de 25 de ani, acesta accidentându-se ca şi anul trecut, în Gruia, în urma unei complicări în defensivă, atunci Vătăjelu greşind. Ocazia a fost una fortuită, fiindcă Universitatea Craiova a fost cea care a avut permanent iniţiativa, avantajată şi de suprafaţa de joc, una impecabilă, în ciuda ploii căzute în ultimele zile. La prima fază periculoasă a alb-albaştrilor, Ţâru a ratat intervenţia pe lansarea lui Madson, dar Ivan, scăpat singur în careul advers, a fost complet neinspirat. Dumitraş, Ivan şi Zlatinski au avut pe rând lovituri libere din preajma careului, dar nu le-au gestionat deloc în favoarea echipei. Apoi, Nuno Rocha a fost servit de Băluţă, însă fiindcă nu foloseşte piciorul stâng capverdianul a forţat reluarea cu dreptul, total aiurea. Băluţă a insistat însă cu mingile către Rocha şi o lansare din propria jumătate i-a prilejuit golgheterului Craiovei un sprint decisiv, încheiat cu mult aşteptatul şut cu dreptul, în colţul lung. Cel mai bun jucător al primei reprize, Alex Băluţă, a avut şi el ocazia sa, la capătul unei faze cursive, dar şutul pe colţul scurt l-a găsit prompt pe respingere pe moldoveanul Calancea. Tot Băluţă a tras şi primul şut al părţii secunde, dar şi atunci portarul advers a fost pe direcţia mingii.

Ocazii imense ratate de alb-albaştri

Ghinioanele au continuat şi în partea secundă pentru craioveni cu a doua autoaccidentare, Vătăjelu suferind o entorsă după ce a călcat greşit în timp ce urmărea o minge. Ştiinţa putea avea un final liniştit dacă nu rata trei ocazii imense în interval de două minute. Bancu a scăpat singur, dar nu i-a ieşit driblingul în faţa lui Calancea, Ivan a apărut pe  respingere, ca în faza golului pe care l-a înscris la Chiajna, anul trecut, însă finalizarea n-a fost la fel de precisă ca atunci. În faza următoare, Zlatinski l-a găsit ideal pe Rocha în 6 metri, dar acesta a ratat dubla, nimerindu-l pe goal-keeper-ul gazdelor. Cea mai mare ocazie creată de Volutari a venit în minutul 82, când nou-intratul Filippov a tras pe lângă poartă din poziţie bună. Pe final, gazdele au  forţat pe partea lui Dumitraş, obţinând mai multe cornere, la care apărarea Craiovei s-a zgâlţâit, dar a rezistat. Alb-albaştrii şi-au găsit liniştea abia în minutul 88, când Bancu a marcat după o acţiune personală, în care a driblat ingenios şi a tras cu dreptul pe colţul scurt.

Finalul avea să-i încununeze debutul lui Laurenţiu Popescu, cel care a apărat cu o mască de protecţie pe faţă. Portarul de 19 ani l-a faultat în prelungiri pe Spahija, care putea reduce din handicap, însă imediat a venit intervenţia perfectă a lui Popescu la penalty-ul executat de Vlad Achim. Craiova termină cu victorie fără gol primit, egalând Iaşiul în fruntea ierarhiei play-out-ului, dar mai cu seamă scapă de emoţiile retrogradării.