S-a majorat tariful la colectarea şi transportul deşeurilor la 7 lei

1
141

Consiliul Local Craiova a votat, ieri, creşterea tarifului încasat de SC Salubritate Craiova SRL pentru colectarea şi transportul deşeurilor. În cazul persoanelor fizice acesta creşte de la 5,88 lei la 7 lei pe lună, corespunzător unei majorări de 19%. Această majorare a fost motivată prin scumpirea materialelor şi combustibililor din ultimii ani, tariful nemaifiind ajustat cu inflaţia din 2011.

La nemulţumirile consilierilor locali ai PDL Dolj a dat un răspuns chiar pedelistul Flavius Sirop, directorul adjunct al SC Salubritate Craiova SRL: “Trebuie să ţineţi cont că o mare parte din banii pe care îi percepem de la populaţie merge în taxa de depozitare a deşeurilor la depozitul ecologic de la Mofleni. După cum ştiţi, avem un contract încheiat în mandatul precedentului primar, în condiţii foarte dezavantajoase pentru noi. Putem spune că, după cum ne-am informat la colegii din alte localităţi, plătim unul dintre cele mai mari tarife pe tonă din ţară. Partea bună e că în 39 de ani scăpăm de el, pentru că expiră perioada pentru care a fost semnat”.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că la această societate au fost găsite datorii foarte mari şi dacă nu se majora tariful mai exista soluţia să fie închisă instituţia. „Cred că putem să avem o discuţie foarte îndelungată şi poate domnul Sirop să dea detalii de ce s-a ajuns la această majorare de tarif. Am găsit datorii foarte mari, procese pe rol, penalităţi. Puteam să mărim tariful sau să externalizăm serviciul sau să închidem Salubritatea”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.