Consiliul Local Craiova a votat pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare Alteţei Sale Regele Mihai I

1
105
Regele Mihai I

Consilierii locali au votat, ieri, proiectul de hotărârea prin care i se acordă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Craiova Majestăţii Sale Regele Mihai I. Iniţiativa i-a aparţinut primarului Lia Oguţa Vasilescu, care a declarat că este un gest normal, de recunoaştere a meritelor Majestăţii Sale Regele Mihai I, în special pentru implicarea acestuia în viaţa Craiovei de la început de secol, amintind că două instituţii de reper ale Craiovei, Universitatea şi Filarmonica „Oltenia”, poartă pe “certificatul de naştere” semnătura Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Punctul trei de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Craiova, prin care se propunea să i se acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Majestăţii Sale Regele Mihai I, nu a trecut fără să fie comentat. Observaţiile au venit din partea consilierului PDL Dolj Dan Cherciu, care a declarat că nu va vota proiectul de hotărâre pentru că el consideră că Majestatea SA Regele Mihai I  nu merită să fie pus la un loc cu alţi cetăţeni de onoare ai oraşului. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, i-a răspuns lui Dan Cherciu spunându-i că nu este cazul să facă circ şi că atunci când un cetăţean de onoare este condamnat i se retrage titlul: «În momentul în care un cetăţean de onoare este condamnat i se retrage titlul, nu trebuia să facem circ pe tema aceasta. Aş fi dorit ca această ceremonie să nu fie umbrită de răutăţi. Noi, craiovenii, îi suntem datori Majestăţii Sale, pentru că două instituţii de referinţă ale Craiovei au fost înfiinţate prin decretul Alteţei Sale Regelui Mihai I».

Se conferă, titlul «Cetăţean de Onoare» al municipiului Craiova Majestăţii Sale Regele Mihai I al României – în semn de recunoştinţă pentru complexa sa personalitate, pentru eforturile întreprinse de-a lungul istoriei pentru a menţine România liberă de orice intervenţie străină, pentru loialitatea pe care a arătat-o poporului român, pentru propriul sacrificiu, pentru toate activităţile şi proiectele sale care au promovat imaginea pozitivă a României în străinătate, au sprijinit cauza persoanelor defavorizate, au încurajat tinerele talente şi spiritul de antreprenoriat românesc şi au reprezentat o punte de legătură între românii din ţară şi cei din afara ei, între trecut, prezent şi viitor şi îndeosebi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea oraşului nostru”, se arată în motivarea hotărârii.

Propunerea ca Alteţa Sa Regele Mihai I să fie declarat cetăţean de onoare al municipiului Craiova a venit în urmă cu o lună, din partea primarului Lia Olguţa Vasilescu, cu ocazia vizitei Alteţei Sale Regale Principele Radu.

1 COMENTARIU

  1. hai sa fim seriosi cu cele doua institutiii…..a semnat vorba aceea,,ca primarul,,altii au fost cu initiativa….in alta ordine de idei michel nu a facut mare lucru pt.tara tara asta(cinci fete,l-a dat pe mana bolsevicilor pe cel mai mare patriot si om de stat si a huzurit o jumatate de secol prin strainatate cu o ,,alocatie,,de 80000 de dolari pe luna din partea statului roman….cam asta a fost alteta michel….

Comments are closed.