Islanda – România se joacă azi, virtual

0
184

În seara aceasta era programată partida de la Reykjavik, din play-off-ul Euro 2020, Islanda – România, dar acest meci nu se joacă, aşa cum nici turneul final nu mai este programat anul acesta. În schimb, de la ora 18.30, se duelează naționalele de e-fotbal ale României și Islandei, la FIFA 2020. Pentru fiecare echipă vor evolua câte doi componenți, se vor disputa partide tur-retur, rezultând astfel patru meciuri, primele demarând la ora 18.30. România va fi reprezentantă de Dan Buzărnescu și Marius Bucur.

Campionul României este craioveanul Dan Buzărnescu, cunoscut printre gameri cu numele „The Striker”. Este  nu are numai experienţă virtuală în fotbal. El a fost junior al Universităţii Craiova şi arbitru. Tototată este jucător de FIFA legitimat la Universitatea Craiova, echipă care a avut iniţiativa organizării unor dispute esports în această pauză forţată. Oltenii au găsit şi două formaţii din liga I dispuse să dea replica, FC Botoşani şi Dinamo. Craiova i-a avut la joystick pe Dan Buzărnescu şi Mihai Roman, respectiv Vali Mihăilă, în timp ce pentru Botoşani a prestat David Croitoru, fiul antrenorului Marius Croitoru, şi un jucător profesionist de FIFA, Dancos25. Dinamo a fost reprezentată de Andreas Mihaiu, care a avut şi el partener un jucător profesionist, Andi Stoica.

De asemenea, duminică seara se va juca un meci caritabil la FIFA 20, între Universitatea Craiova, reprezentată de Dan Buzărnescu şi Mihai Roman, şi Peluza Nord, fanii care se pricep la FIFA urmând să dea replica. Biletele s-au pus deja în vânzare pe reţeaua Eventim.ro, preţurile fiind: 10 lei – în toate sectoarele arenei, cu excepţia lojelor virtuale, unde tichetul achiziţionat costă 500 de lei. Suma obținută din vânzarea biletelor virtuale urmează să fie donată Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova.

Cei mai buni tricolori sunt Mitriţă, Nistor şi Ianis Hagi

Dan Buzărnescu are o cotă mai bună la E Sports decât cei doi islandezi laolaltă, dar spune că trebuie să se concentreze la maxim, fiindcă, la fel ca la fotbalul real, se poate întâmpla orice. „Este o mare onoare să reprezint România. Trebuie să te concentrezi, la fel ca în fotbalul real, fiindcă se poate întâmpla orice, chiar dacă suntem consideraţi favoriţi, cei doi adversari islandezi nu au atât de multe puncte împreună în clasamentul oficial EA Sports cât am eu, dar jucăm cu un mod şi toţi fotbaliştii vor avea un rating de 85. Cei mai bine cotaţi jucători sunt Mitriţă, Nistor şi Ianis Hagi.