194 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, sărbătoriţi la IPJ Dolj

0
115

Alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi ai instituţiilor partenere în lupta împotriva infracţionalităţii, poliţiştii doljeni, au sărbătorit, ieri, într-un cadru festiv, la sediul IPJ Dolj, 194 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Poliţiştii au primit felicitări pentru activitatea desfăşurată, iar reprezentanţii IPJ Dolj au acordat plachete aniversare celor mai apropiaţi colaboratori.

La 194 de ani, se poate spune că Poliţia Română este o instituţie matură, stăpână pe principiile sale de funcţionare şi pe mijloacele pe care le are la îndemână pentru a-şi îndeplini misiunea cu care a fost onorată de societatea românească. Această „vârstă”, mai mult decât respectabilă, plasează Poliţia Română printre cele mai vechi instituţii ale statului român, dovadă a faptului ca Poliţia a fost şi este considerată una dintre componentele de bază ale societăţii.

Festivităţile organizate ieri de IPJ Dolj pentru a sărbători Ziua Poliţiei au debutat un ceremonial religios şi de comemorare a poliţiştilor căzuţi la datorie la Monumentul ridicat în memoria acestora, amplasat la intrarea în sediul Inspectoratului, fiind depuse totodată şi coroane de flori ca un ultim omagiu în semn de preţuire pentru devotamentul acestora faţă de munca de poliţie. În Amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu” au continuat festivităţile, un moment inedit fiind chiar la început, când patru micuţi, copii de poliţişti, îmbrăcaţi, bineînţeles, în uniforme de poliţişti au deschis manifestarea urând un sincer ,, La mulţi ani!” tuturor celor prezenţi. Între invitaţi s-au aflat prefectul judeţului Dolj – Nicolae Sorin Răducan, primarul municipiului Craiova – Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj – Ion Prioteasa, dar şi reprezentanţii celorlalte instituţii de aplicare a legii, parteneri în lupta împotriva criminalităţii. Cu toţii i-au felicitat pe poliţiştii doljeni pentru activităţile desfăşurate zilnic.

În plus, ca în fiecare an, alături de poliţiştii doljeni s-au aflat şi delegaţiile străine din Republica Serbia – Regiunea Zajecar şi din Republica Bulgaria – Regiunea Vidin. Reprezentanţii delegaţiilor străine au transmis mesaje de felicitare poliţiştilor doljeni din partea colegilor din Serbia şi Bulgaria. În semn de apreciere, şeful IPJ Dolj, comisar-şef  Constantin Nicolescu, a acordat plachete aniversare unor personalităţi locale şi reprezentanţilor delegaţiilor străine. Festivitatea a continuat cu premierea câştigătorilor competiţiilor organizate în perioada premergătoare Zilei Poliţiei Române, la şah, fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, tir.

Festivităţile au fost închise, în acelaşi ton emoţionant, tot de micuţii poliţişti, care au mulţumit tuturor pentru prezenţă. Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii doljeni adresează sincere mulţumiri tuturor partenerilor şi colaboratorilor care le sunt alături zi de zi pentru a face din judeţul Dolj unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară.

Tot ieri, la sediul IPJ Dolj s-a desfăşurat o competiţie devenită deja tradiţională, Cupa presei la TIR, la care au luat startul 21 de ziarişti craioveni, fotografi, cameramani, concursul desfăşurându-se pe două categorii, femei, respectiv bărbaţi. La buna desfăşurare a competiţiei au vegheat luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Dolj. În acest an, la finalul unei competiţii strânse, cei mai abili trăgători s-au dovedit a fi: Ana Maria Gebăilă (Craiova Forum) – locul I; Raluca Buzatu (Jurnalul Olteniei) – locul II; Carmina Vlad (Tele „U” Craiova) – locul III. La categoria „Băieţi”, locul I i-a revenit lui Bădălan Liviu (Alto Media), pe locul II s-a clasat Dişa Mihai (Oltenia 3TV), iar pe locul III – Bădescu Mihai (Indiscret Oltenia).