Fiul avocatului Surdu scapă de dosarul de lovire

0
233

Daniel Stoian Niculescu, tânărul ajuns la spital în stare gravă în ultima zi a lunii februarie după ce a fost lovit de Ion Pavel Boboc Surdu, fiul avocatului craiovean Surdu, nu a vrut să depună plângere pentru lovire. Reprezentanții IPJ Dolj spun că, în aceste condiții, dosarul se va închide, pentru că infracțiunea de lovire sau alte violențe se cercetează doar la plângerea prealabilă a victimei.

Daniel Stoian Niculescu, de 27 de ani, găsit bătut în fața restaurantului „Intim” din cartierul craiovean Lăpuș în ultima zi a lunii februarie, a fost externat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova la sfârșitul săptămânii trecute. El a stat zile bune în comă indusă, întrucât avea leziuni la cap, însă când a fost audiat de polițiști a spus că nu dorește să depună plângere împotriva agresorului.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri 28 februarie, polițiștii Secției 3 Craiova erau anunțați că în fața restaurantului Intim din cartierul craiovean Lăpuş au găsit un tânăr bătut. Victima a fost identificată, stabilindu-se că este Daniel Stoian Niculescu, de 27 de ani, din Craiova, și a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Craiova, la Terapie Intensivă. S-a stabilit că cel care l-a lovit era Ion Pavel Boboc Surdu, fiul de avocat și condamnat definitiv în octombrie 2013 la închisoare cu suspendare pentru implicarea în scandalul cu săbii și pistoale de pe strada “George Enescu”, din 2007.

Au fost demarate cercetări, însă autorul nu a fost audiat pentru că, în conformitate cu noile prevederi penale, polițiștii nu puteau face acest lucru decât după începerea urmăririi penale. Pe de altă parte, nu putea fi începută urmărirea penală decât la plângerea prealabilă a victimei.

Acum, când a fost externat, tânărul de 27 de ani a declarat că nu vrea să depună plângere. „Victima a fost audiată de polițiștii care demaraseră cercetările în cauză, la sfârșitul săptămânii trecute, după externarea din spital și a declarat că nu vrea să depună plângere. În aceste condiții dosarul se va închide”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.