Manifestări cu ocazia Zilei Poliţiei Române, la IPJ Dolj

0
119
ziua politiei

Poliţiştii doljeni au sărbătorit, ieri, 189 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Moderne. La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj manifestările organizate cu acest prilej au început cu o depunere de coroane la monumentul ridicat în memoria celor căzuţi la datorie, după care a urmat un ceremonial religios.

Atât cadrele unităţii, cât şi oficialităţile prezente – între care s-au aflat prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, reprezentanţi ai Parchetelor şi instanţelor, dar şi ai unităţilor deconcentrate şi ai celorlalte structuri din cadrul MAI – au intrat apoi în amfiteatru. Aici, maestru de ceremonii a fost, ca şi anii trecut, actriţa Nataşa Raab, care i-a invitat, pe rând, pe prefectul judeţului şi pe inspectorul-şef al IPJ Dolj să prezinte mesajele transmise poliţiştilor doljeni la ceas aniversar de ministrul Administraţiei şi Internelor, respectiv şeful Poliţiei Române.

Cu această ocazie au fost avansaţi în gradul profesional următor 57 de ofiţeri şi 257 de agenţi de poliţie din cadrul IPJ Dolj şi au fost premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive organizate în cadrul “Cupei Poliţiei Doljene”. Colaboratorii poliţiştilor, reprezentanţii instituţiilor publice, au primit, în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat în demersurile de aplicare a legii, plachete şi diplome de excelenţă. Acestea au fost acordate şi reprezentanţilor delegaţiilor din Zajecar – Serbia şi Vidin şi Vratsa – Bulgaria, care au venit, din nou, la Craiova pentru a fi alături de poliţiştii doljeni.

Ropote de aplauze a stârnit comisarul-şef Ionel Gone, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care, după ce a mulţumit pentru diploma primită, a dat asigurări că el şi subordonaţii săi vor fi în continuare “aproape de poliţiştii doljeni”, moment în care din sală s-au auzit comentarii de genul “dar nu prea aproape”…

La nivelul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, tot cu aceeaşi ocazie, au fost avansaţi în gradul profesional următor la împlinirea stagiului minim 3 ofiţeri şi 57 de agenţi.