Avansări la Serviciul de Paşapoarte Dolj

0
861

Un ofiţer şi doi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj (SPCEEPS) – structură subordonată Instituţiei Prefectului – au fost avansaţi în grad, ieri, cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Cei trei funcţionari publici cu statut special au fost felicitaţi de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Nicolae Giugea, cel care a dat citire ordinelor emise de ministrul Administraţiei şi Internelor.

Astfel, subofiţerul de poliţie Codrian Prichici a fost avansat în gradul de inspector de poliţie, iar cei doi colegii ai săi, agenţii de poliţie Berta Aglaia Brăiculeanu şi Cristian Mugurel Tănasie, au fost avansaţi în gradul de agenţi principali de poliţie. „Vă urez succes în continuare, pentru că mai aveţi trepte de urcat”, le-a spus Nicolae Giugea, care a apreciat pozitiv evoluţia Serviciului de Paşapoarte.

„Ştim cu toţii cum a evoluat acest Serviciu de Paşapoarte, ce se întâmpla acum câţiva ani, când timpii de aşteptare până la eliberarea documentului erau foarte mari. Acum este o structură corespunzătoare în ceea ce priveşte solicitările şi pretenţiile pe care le avem în momentul de faţă, este o instituţie reprezentativă pentru judeţ”, a declarat prefectul de Dolj. Potrivit şefului SPCEEPS, Gheorghiţă Oană, în prezent paşaportul electronic se eliberează în 14 zile de la solicitare, iar cel temporar în cel mult două ore de la depunerea cererii.

„Lunar, rulăm circa 2.000 de paşapoarte, atât temporare cât şi electronice. Soluţionăm şi cererile primite prin intermediul misiunilor diplomatice din străinătate. Paşapoartele se tipăresc la Bucureşti şi este posibil ca în perioada următoare, probabil spre sfârşitul anului, termenul de 14 de zile să se reducă substanţial”, a declarat Gheorghiţă Oană.

Caziere în tot judeţul

Nicolae Giugea, prefectul judeţului Dolj: „Din discuţiile pe care le-am avut cu comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, se va segrega şi activitatea la caziere, care produce mare aglomeraţie. În momentul de faţă urmărim ca în toate oraşele din Dolj să se elibereze caziere – pentru ca cetăţenii din alte localităţi să nu mai fie nevoiţi să-l ia de la Craiova – prin acea structură de Intranet. Astfel, eliminăm acea deplasare, dar şi aglomeraţia care se creează zilnic la Centrul de eliberare a cazierelor”.