Angajaţii CFR au un nou Contract Colectiv de Muncă

0
114

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA şi cei ai federaţiilor sindicale au încheiat ieri noul Contract Colectiv de Muncă.

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) promovează relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi ale CCM, reprezentanţii administraţiei şi cei ai federaţiilor sindicale au pus accent pe stabilitate socială. Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Transporturilor, noul CCM vizează respectarea angajamentelor Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană, referitoare la CNCF CFR SA.

“De asemenea, au fost menţinute prevederile care vizează neacordarea tichetelor de masă, a unor sporuri salariale, a ajutorului material pentru recuperarea forţei de muncă, a ajutoarelor materiale care se acordau cu ocazia sărbătorilor de Paşte, de Crăciun şi de Ziua Feroviarului, precum şi raţionalizarea cheltuielilor cu permisele şi autorizaţiile de călătorie” se mai specifică în comunicat.

În noul Contract Colectiv de Muncă a fost, de asemenea, inclusă şi prevederea conform căreia liderii sindicatelor din domeniu ce reprezintă interesele angajaţilor, semnatari ai acestui contract, nu sunt şi nu vor fi implicaţi în relaţii comerciale cu unităţile din domeniul transporturilor.