Universitatea Craiova – “mama răniţilor”

0
1044

Orice echipă aflată în vrie învie cu Craiova. Peste Fcu trecuse un anotimp fără să guste succesul, dar, după ce şi-a adjudecat derby-ul local, s-a metamorfozat în cea mai spectaculoasă echipă din campionat şi a devenit invincibilă. Peste Voluntari trecuse un an de eşecuri practic, în 2023 fiind “ciuca bătăilor”, dar şi-a găsit victima tot în băieţii lui Rotaru. Băieţi pregătiţi de Eugen Neagoe, sub conducerea căruia Craiova se exprimă modest chiar şi în rarele situaţii în care câştigă. 1 punct din 12 are Universitatea, în deplasare, cu “Geană” pe bancă, şi 7 puncte câştigate din 18 posibile în 2023.

Poate mulţi nu-şi aduc aminte, dar, acum un an, Neagoe nu mai contenea cu criticile la adresa lui Reghecampf, cu orice prilej, cu orice intervenţie publică. Exact, acelaşi Neagoe care nu are nicio performanţă în carieră şi are un început fad de mandat la Ştiinţa, îl desfiinţa pe Reghecampf. Da, acelaşi Reghe cu atâtea trofee în palmares, sub comanda căruia Universitatea Craiova a adunat cele mai multe puncte în 2022 şi a practicat cel mai spectaculos fotbal din ultimul deceniu! La Voluntari, deşi a jucat practic acasă, pe un gazon impecabil şi împinsă de la spate de numeroasa galerie, precum şi, discret, de arbitrul Feşnic, Universitatea n-a pus probleme celei mai slabe echipe din România în 2023. Cu jocul lipsit de orizont ne obişnuisem de când “Geană” a descins la echipă, iar rezultatele proaste încep şi ele să devină rutină. În cele 6 meciuri cu “Geană” pe bancă, Universitatea nu a adunat atâtea ocazii câte îşi crea într-un joc pe vremea lui Reghecampf. Nu neapărat că Reghe ar fi fost neapărat “salvatorul patriei”, dar între cei doi nu e termen de comparaţie…

Mihai Rotaru probabil şi-a schimbat între timp discursul “diplomat” în privinţa meciului Sepsi – FCU, fiindcă dacă s-ar rejuca, Universitatea ar risca să fie depăşită de ambele echipe care o urmează în ierarhie. Cu “priceperea-i neasemuită” şi în loc să-şi corecteze de erorile manageriale majore, Rotaru îi acorda echipei Mititelu – “profil de retrogradată”. Între timp, Fcu este cea mai în formă şi cea mai spectaculoasă echipă din campionat, chiar dacă are buget de 3 ori mai mic ca Rotaru şi evoluează cu stadionul aproape gol, iar dacă s-ar mai întâlni cu Ştiinţa i-ar mai aplica probabil aceeaşi corecţie ca în toamna trecută. În acelaşi timp, publicul numeros al Ştiinţei este dezamăgit constant de alegerile lui Rotaru, în special de cele care vizează banca tehnică. De fapt, cum să cataloghezi  strategia clubului din Bănie, când în lot şi chiar pe teren regăsim jucători care dau în judecată clubul solicitând multe milioane de euro deci, practic, falimentul societăţii?

Oricum, priceput sau nu, Rotaru ar trebui măcar să ia propria decizie în privinţa antrenorilor, fiindcă sfaturile altora nu-i priesc defel. La ideea lui Marian Copilu, prin Bănie a ajuns Gyusi Balint, iar la insistenţele lui Pavel Badea a fost învestit “Geană” Neagoe, cei doi antrenori având cele mai slabe rezultate pe banca Ştiinţei, de la Emil Săndoi încoace (varianta fără Sorin Cârţu). Craiova are acum antrenor care nu aduce bloggeri în cantonament, care nu face petreceri “la locul de muncă”, care nu elimină din lot febleţile patronului, care laudă cu price ocazie lotul pe care îl are la dispoziţie. Dar, dacă lotul e excelent, dacă sunt condiţii impecabile, de antrenament, transport, recuperare, masă, etc., dacă salariile sunt mari şi încasate la timp, atunci de ce Ştiinţa joacă prost şi are “profil de retrogradată”? Nu de alta, dar discursul lui Neagoe seamănă a…autodenunţ.

 

FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-0 A marcat: Raţă 50.

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaş – Marcelo Lopes (Costin ’80), Meleke (Paz ’80), Helder, V. Raţă, N. Aliji (Vlad ’76) – Nemec (Dumiter ’87), Damaşcan (Florea ’87). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Universitatea Craiova: L. Popescu 5 – Vlădoiu 3, Zajkov 3, Raul Silva 3, Ndong 3 – Mateiu 2 (Baiaram ’79), D. Sala 3 (Isfan ’57) 2 – Cîmpanu 1 (Hanca ’57) 3, Roguljic 3 (Markovic ’57) 2, A. Ivan 2 – Koljic 2 (Rivaldinho ’79). Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitru: Horaţiu Feşnic 7.