Ştiinţa bate Chindia şi urcă pe podium

0
531

Pentru modul cum a fost “sabotată” de conducerea clubului în iarna aceasta, Universitatea Craiova chiar are un parcurs remarcabil, continuat şi confirmat şi cu victoria cu Chindia. 5 victorii, 1 egal şi 1 eşec în 2022 şi aproape sigură de play-off este un bilanţ nescontat, în condiţiile în care se află echipa. Fără nicio achiziţie, cu lotul decimat de probleme, nevoit să trimită pe teren jucători care sunt probabil şi ei suprinşi că au ajuns să îmbrace tricoul Ştiinţei, Reghecampf reuşeşte, printre podcasturi şi polemici cu fosta soţie, să readucă echipa pe podium, ceea ce ratase când avea un lot mult mai solid la dispoziţie.

Contra Chindiei, una dintre formaţiile veritabile anti-fotbal din Liga I, Ştiinţa nu a avut jucători reprezentativi precum Ivan, Koljic, Houri, Găman sau Marius Constantin, dar şi-a revendicat net prima repriză, în care a şi luat avantajul care avea să fie decisiv. Bufleiul Markovic şi-a făcut loc pe dreapta pentru o centrare care l-a găsit pe Gustavo liber şi dispus la o finalizare atipică, cu capul. Brazilianul are 4 goluri în ultimele 5 meciuri şi n-a dezamăgit, ţinând cont că era speranţa principală la gol, în condiţiile absenţelor lui Ivan şi Koljic. Ştiinţa a dominat repriza, iar Baiaram putea aduce liniştea până la pauză, dar lovitura sa cu capul a întâlnit transversala.

De la vestiare, Craiova a ieşit mai prudentă, mai ezitantă, dar era firesc, când ai în teren un Mateiu, atent numai să-şi pună adversarii în poziţii favorabile, un Nistor, complet dezinteresat de meci, pe Vînă şi Conte, alte specimene de netolerat în lot, dacă îţi propui obiective importante. Ţinând cont că “defilează” cu acest roster, Reghecampf este cel puţin în grafic pentru acest sezon: pe locul 3 şi în semifinalele Cupei României. Chindia a avut două şanse importante în repriza secundă, “create” de serviciul nătângului Mateiu şi de poziţionara greşită a lui Vînă, dar rămâne aceeaşi echipă insipidă, care se exprimă după strategia arhicunoscută a lui  Săndoi.

Craiova a fost nevoită să termine partida cu Gustavo sau Roguljic în poziţia de “9 fals”, dar linia mediană a fost cea depăşită, numai Bic aducând ceva siguranţă, la revenirea în echipă, după dezastrul cu Laci. Roguljic putea închide meciul, dar a fost neinspirat, când a scăpat singur cu portarul, şi ghinionist, la devierea cu capul care a întâlnit bara. Bancu a ţinut şi el să menţină până la final suspansul unui meci care putea fi câştigat mai uşor decât se preconiza, nealegând una dintre soluţiile potrivite, din careul mic.

Ştiinţa câştigă al patrulea meci la rând şi urcă pe podium, iar după ce-şi va asigura prezenţa în play-off va putea aborda mai relaxată finalul de sezon, în care speră să-şi recupereze şi jucătorii importanţi de care a fost prejudeciată.

Universitatea Craiova – Chindia Târgovişte 1-0

A marcat: Gustavo 28.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vătăjelu 6 (Conte ’76) 4, Papp 7, Screciu 7, N. Bancu 7 – Cîmpanu 6, Al. Creţu 6 (Nistor ’59) 4, Mateiu 2 (Roguljic ’68) 6, Gustavo 7 (Bic ’76) 6 – Markovic 6 (Vînă ’59) 3, Baiaram 6. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Chindia Târgovişte: D. Moldovan – Butean (Corbu ’62), Piţian, L. Iacob, Roumpoulakou – Popadiuc, M. Dulca, Passaglia (Cantave ’89), Atanase (Şerban ’71)– Chunchucov, Sila. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitru: Horaţiu Feşnic 6.