Cursul de Tehnică și Artă Fotografică, la a 45-a promoție!

0
848

La Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova va avea loc mâine, 27 februarie 2019, ora 19.00, vernisajul expoziției celei de a 45-a promoții de absolvenți ai Cursului de Tehnică și Artă Fotografică. Este vorba de 12 tineri: Oana-Mihaela Birceanu, Denisa-Georgiana Burnea, Dumitru-Liviu Cojan, Ana-Cătălina Cristea, Ion Cristea, Andra-Nicola Dinu, Lavinia-Elena-Cristina Dulvac, Mirela-Cornelia Mateucă, Elena-Bianca Neagu, Liviu Nicola, Mihai Pădeanu și Gabriel-Andrei Șandru. Aceștia vor aduce pe simeze 250 de lucrări, alb-negru și color, ce cuprind o paletă variată de tematici și genuri ale artei, prezentând noi și inedite idei și maniere de abordare a subiectelor.

«Iată că acest curs de fotografie, cel mai vechi din țară, însumează până acum 1066 de absolvenți, care au prezentat publicului craiovean peste 11.000 de lucrări. Dintre aceștia – trebuie să subliniez, nu cu puțină mândrie –, 28 de tineri au absolvit facultăți de fotografie în țară și în afara țării, în Anglia și Franța», a precizat col. (r.) Mircea Anghel, coordonator al Cursului de Tehnică și Artă Fotografică și președinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”. Un nou curs va începe la Cercul Militar Craiova la 1 martie 2019, înscrierile având loc chiar zilele acestea. Cei interesați pot obține mai multe informații la tel. 0723.189.746.

Expoziția celei de a 45-a promoții are loc într-un moment aniversar pentru fotoclubul craiovean. „În acest an, sărbătorim 20 de ani de când este cunoscut sub acest nume și 50 de ani de când a fost înființat de mine și de răposatul Spiru Dionisie, la Casa Armatei din Craiova (vechea denumire), sub numele de Foto-Cineclubul Casei Armatei”, a adăugat Mircea Anghel.