Annes Iacobescu are 10 ani și suferă de leucemie. Ajut-o venind la spectacolul folcloric caritabil din 5 martie!

0
85

Annes-Elena Iacobescu a împlinit anul trecut, pe 28 octombrie, 10 ani. „Un copil vesel… Nu a dat niciodată vreun semn de boală. Întotdeauna a fost cea mai vie și energică dintre copii”, spun părinții. Înainte de Crăciun însă, totul s-a năruit pentru aceștia: fetița lor a fost diagnosticată cu o formă de leucemie galopantă. Ar putea-o salva un transplant de măduvă osoasă, făcut la o clinică din străinătate, dar costurile sunt uriașe: 150.000 de euro!

Annes Iacobescu suferă de leucemie mieloblastică M7, formă rară, galopantă, și necesită transplant de măduvă. Oamenii cu suflet şi posibilităţi pot face donaţii în conturile RO14RNCB0149144157090001 – deschis în lei la BCR; RO84RNCB0149144157090001 – deschis în euro la BCR; RO90CECEGJ0308RON0699510 – deschis în lei la CEC; RO23CECEGJ03B2EURO708051 – deschis în euro la CEC; RO77BRDE200SV49653442000 – deschis în lei la BRD. Titular este Iacobescu Annes-Elena.

Singura soluție pentru copilă este sprijinul semenilor, nu puțini alăturându-se până acum acestei cauze. O fac și artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, prin organizarea – joi, 5 martie, de la ora 19.00, în sala Filarmonicii „Oltenia” – unui spectacol folcloric caritabil, sub genericul „Speranță pentru viață”.

Vin să o ajute pe Annes soliștii Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Petrică Mîțu Stoian ș.a., elevi de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, copii de la Club ARTI, ca și micul interpret Denis Drăghici. Vino și tu, pentru a-i reda copilei de 10 ani speranța pentru viață! Invitațiile cu valoare donată de 25 de lei pot fi procurate de la Agenția Filarmonicii „Oltenia” (tel. 0351/414.697) și de la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” (strada „Crișului” nr. 9, tel. 0351.423.574).

Maestrul Nicu Crețu: Este un spectacol de la suflet pentru suflet”

Evenimentul în vederea strângerii de fonduri pentru Annes Iacobescu va aduce în scenă atât soliștii, cât și orchestra și formația de dansatori ale Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. „Este un spectacol de la suflet pentru suflet, care se bucură de prezența unui număr mare de soliști. Un eveniment la care ne-am gândit să venim cu melodii consacrate”, a declarat maestrul dirijor Nicu Crețu. Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Petrică Mîțu Stoian, Marius Măgureanu, Ciri Mayer, Liliana Popa, Lavinia Bîrsoghe, Manuela Motocu, Aneta Șișu, Cristian Bănățeanu și Liviu Dincă sunt cei care vor veni să o ajute pe Annes. „Sperăm să strângem cât mai multe fonduri pentru a ajuta această minunată fată să aibă o speranță de viață mai mare – așa cum spune și titlul spectacolului nostru”, a adăugat Nicu Crețu.

Suite de jocuri tradiționale românești din Oltenia

Pentru acest spectacol caritabil, dansatorii ansamblului au pregătit „un mănunchi de jocuri populare culese din întreaga zonă a Olteniei, cu preponderență din Câmpia Romanațiului, Câmpia Băileștiului, subzona Văii Dunării, din Câmpia Blahniței”, a precizat maestrul coregraf Ionel Garoafă. „Sperăm noi că aceste jocuri tradiționale românești din Oltenia vor aduce bucurie în sufletele publicului. În același timp, și noi vom fi bucuroși dacă se vor strânge cât mai multe fonduri pentru această cauză nobilă”, a mai spus Ionel Garoafă.

Pe 8 ianuarie a.c., și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a susținut un spectacol caritabil, sub genericul „Să o ajutăm pe Annes”, la Casa de Cultură din municipiul Motru, județul Gorj, unde locuiește familia fetiței.

„Trebuie să o ajutăm pe Annes. E singura ei șansă să trăiască…”

„Trebuie să încercăm să facem cât mai multe, atât pentru ea, cât și pentru alți copii aflați la nevoie. Pentru că, din păcate, nu este un caz singular… Eu mă bucur foarte mult că toți colegii mei din ansamblu, de la capetele de afiș la membrii orchestrei și la dansatorii, s-au alăturat acestei cauze și vor să o ajute pe Annes”, a declarat Oana Bică, managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Aceasta a mai menționat că, deși în urma spectacolului de la Craiova se va strânge doar o mică parte din suma necesară, ea este binevenită. În plus, și alte instituții – de cultură și nu numai – din Craiova sunt implicate în acest demers de a o ajuta pe Annes Iacobescu.

«Aș vrea să vă imaginați că aveți 10 ani. Să vă amintiți cum erați la vârsta aceea. Și apoi să vă imaginați că sunteți prizonieri, la 10 ani, pe un pat de spital. Că nu aveți copilărie, că nu puteți ieși să vă jucați… Sau că sunteți mama ori tatăl acestui copil, care în orice moment poate să moară. Așa veți înțelege mai bine de ce trebuie să o ajutăm pe fetița aceasta. E singura ei șansă să trăiască…», a adăugat Anamaria Dobrișan, care va prezenta spectacolul din 5 martie, ora 19.00, de pe scena Filarmonicii „Oltenia”.