PDL Dolj retrage sprijinul politic consilierilor locali din organizaţiile cu procent sub 10%

0
373

În această perioadă, PDL Dolj se află într-un proces de reorganizare, ca multe alte organizaţii din ţară, după rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare, din luna decembrie 2012. Este un demers normal, dar până la un punct. Pentru că această reaşezare pe poziţii poate să ducă partidul la un scor şi mai mic decât cel de acum. Şi doar pentru că unii îşi doresc să ia capete, pentru a da exemple celor mulţi. Interesant este că cei care au dus partidul la acest scor nu păţesc nimic. Sau mai bine zis ei sunt călăii celor neputincioşi în faţa valului de ură ridicat împotriva PDL.

Organizaţiile PDL Dolj care au obţinut un scor sub 10% la alegerile parlamentare de anul trecut vor fi dizolvate, iar consilierilor locali li se vor retrage sprijinul politic, ceea ce va atrage de la sine, conform legii, şi pierderea calităţii de ales local. Fără nici o excepţie. Ori o asemenea măsură este una aberantă. Nu poţi să îi dai afară pe cei care au alergat pentru partid la alegerile locale, pentru că nu au scos un scor bun la cele parlamentare, unde a contat pentru alegător toate nenorocirile comise de cei care le cereau votul în ultimii patru ani, fie că au fost parlamentari sau directori ale unor instituţii deconcentrate. Ca să nu mai spunem că cei expuşi la ura colectivă au fost aceşti amărâţi, din comunele doljene, care au trebuit să dea seamă în faţa oamenilor, pentru că cei de la judeţ nu au mai avut curajul să mergă între oameni pentru a le da explicaţii.

Peştele s-a împuţit de la cap

Nu înţeleg logica, dacă există una, a celor de la PDL Dolj. Dacă îi vor da afară din partid pe cei care ocupă funcţii de consilieri locali înseamnă că au reformat partidul? Sau cei care urmează pe listele de aleşi locali au muncit mai mult la parlamentare decât titularii şi de aceea partidul a luat un scor sub 10%? Deoarece este clar pentru toată lumea că singurii care au alergat în campania electorală pentru alegerile parlamentare au fost consilierii locali. Erau singurii care puteau fi constrânşi să muncească. Ori, dacă într-o comună ai doi consilieri locali care îţi fac campanie electorală, iar adversarii politici vin cu 50 de activişti de partid, ce se poate face împotriva acestora? Nimic. Dar asta nu înseamnă că trebuie să dai afară oamenii din partid, care până la urmă vin în mod voluntar. În PDL peştele s-a împuţit de la cap şi de acolo ar trebui să înceapă marile schimbări. Nu cu nişte consilieri locali, care nu au fost principalii demolatori ai partidului şi nici nu s-au bucurat de ciolan cât PDL a fost la putere. Dacă unii dintre ei au reuşit să îşi angajeze un copil pe timpul guvernării pedeliste a fost lucru mare. Iar acum ei sunt cei care plătesc.

Unii dintre cei daţi afară din partid vor ajunge în curtea USL

Efectele acestor măsuri fără rost se vor vedea la următoarele alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, când toţi aceşti izgoniţi din PDL se vor regăsi într-un fel sau altul în organizaţiile PSD, PNL sau PC şi vor munci cu multă îndârjire împotriva fostului partid. Nu va fi pentru prima dată când se va întâmpla acest lucru. După alegerile locale, din vara anului trecut, PDL Dolj a mai făcut unele executări. Atunci nu direct prin Biroul Permanent Judeţean, ci la nivel local, dar cu ajutorul responsabililor de zonă, majoritatea acestora fiind şi candidaţi la alegerile parlamentare. Pentru că mulţi dintre cei daţi afară din partid aveau nişte voturi de partea lor, cei de la USL i-au cooptat. Au fost unii dintre cei mai activi oameni în campania electorală. Pentru că au dorit să se răzbune. La fel se va întâmpla şi pe viitor. Şi poate că o lecţie completă pentru un partid, care odată ajuns la guvernare a ţinut mai mult la clientela politică şi a uitat de cei care i-au votat, este una binevenită, din care vor învăţa şi alţii.