Universitatea Craiova a achiziţionat doi croaţi

0
522

Universitatea Craiova a decis să-i înregimenteze pe cei doi tineri fundaşi centrali croaţi aflaţi în probe în ultimele săptămâni, Juraj Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani), cei doi semnând contracte pe patru ani şi jumătate.

Ambii vin de la tineretul clubului NK Rudes. Badelj (1.90 m) a mai evoluat la juniori pentru  Lokomotiva Zagreb şi Dragovoljac, iar Karlo Tomasec (1,85 m) este crescut la academia lui Dinamo Zagreb, înainte de a trece la Rudes. Cei doi jucători croaţi, Badelj şi Tomasec, vor evolua la echipa satelit a clubului din Bănie, sub comanda lui Corneliu Papură, la fel ca jucătorii veniţi de la Ineu, fundaşul senegalez Jean Baptiste Mendy, atacantul din Republica Centrafricană, Christin Abi Grace Banam Ngonzo, ambii în vârstă de 19 ani, şi mijlocaşul Dan Rucăreanu, în vârstă de 17 ani. De asemenea, la Ştiinţa II au fost aduşi fundaşii de la Universitatea Cluj, Alexandru Fărăgău şi George Bălan, ambii de 17 ani.

„Dobrodošli, Juraj Badelj & Karlo Tomasec! Știința continuă campania de transferuri din această iarnă și își „betonează” defensiva cu două tinere talente ale fotbalului croat. După Ișfan, Ndong și Zajkov, Universitatea Craiova a semnat cu Juraj Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani) un contract valabil pe o perioadă de 4 ani și jumătate. Născuți amândoi la Zagreb, noii fundași centrali ai clubului nostru au venit de la formația NK Rudes și au demonstrat în meciurile amicale că merită să ajungă în Cetatea Băniei. Le dorim mult succes în tricoul alb-albastru! P.S. Și nu uitați: sâmbătă, de la ora 20:00, în „Vulcan”, avem prima ocazie de a-i vedea „la lucru” pe noii fotbaliști ai Științei transferați în această campanie de iarnă” este anunţul Universităţii Craiova.

În iarna aceasta, Universitatea Craiova i-a mai achiziţionat pe: Alexandru Işfan, cumpărat de la FC Argeş pentru 650.000 de euro, pe stoperul Gjoko Zajkov, din Macedonia de Nord, achiziţionat ca jucător liber de contract, după ce ultima dată a evoluat la Vorskla Poltava, în Ucraina, şi pe fundaşul stânga din Guineea Ecuatorială, Basilio Ndong, cumpărat cu 200.000 de euro de la formaţia IK Start, din liga a doua norvegiană.