Caz unic în fotbalul scoțian

0
319

Poveste fantastică din primă ligă a scoției unde antrenorul celor de la Livingston poate să își încheie cariera de antrenor după doar un sezon.

David Mirtindale, 46 de ani, este un antrenor care nu a jucat niciodată pentru o echipă de profesioniști și un antrenor care până în 2020 nu a antrenat vreodată. Însă cu toate acestea și lipsa de experiență în domeniul clubul de primă ligă Livingston,l-a numit principal în noiembrie, spre marea uimire a publicului scoțian. În 10 meciuri a reușit să obțină nouă victorii și să urce echipa până pe locul 5 în campionat. Succesul său în cariera de antrenorat se pare că a atras și atenția autorităților care au descoperit trecutul tumultos al tehnicianului scoțian. Acum 17 ani, David Mirtindale a fost unul dintre oamenii implicați în cea mai mare rețea de droguri din Marea Britanie , motiv pentru care a petrecut și 4 ani după gratii. Curând manegerul surpriză al fotbalului scoțian a mărturisit că are anumite regrete legate de trecutul său celor de la BBC.

După toate acestea soarta tehnicianului stă în mâna Federației Scoțiene de Fotbal care va decide în următoarele zile dacă David Mirtindale își poate continua cariera de antrenor în Scoția.