Poveşti cu tâlc, la Teatrul „Colibri”

0
143
„Prietenii Motanului Încălţat”

„Era odată o vulpe vicleană, ca toate vulpile”, povesteşte Ion Creangă. „Ea umblase o noapte întreagă după hrană şi nu găsise nicăiri. Făcându-se ziua albă, vulpea iese la marginea drumului şi se culcă sub o tufă, gândindu-se ce să mai facă, ca să poată găsi ceva de mâncare. Şăzând vulpea cu botul întins pe labele de dinainte, îi vine miros de peşte. Atunci ea rădică puţin capul şi, uitându-se la vale, în lungul drumului, zăreşte venind un car tras de boi”.

Dacă nu ştiţi încă povestea, o puteţi afla la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” – sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00! Spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, de Ion Creangă, cu scenariul, regia şi scenografia de Valentin Dobrescu, îi aduce în scenă pe actorii Ionica Dobrescu, Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Alla Cebotari, Adriana Ioncu şi Emanuel Popescu.

O altă minunată poveste, despre isprăvile unei trupe amatoare de teatru de păpuşi şi admiratoare a vestitului Motan Încălţat, va fi spusă duminică, 28 ianuarie, la ora 11.00, prin spectacolul „Prietenii Motanului Încălţat”. Actriţa Iulia Cârstea, care semnează scenariul şi regia, îi are colegi de scenă pe Daniel Mirea, Oana Stancu, Alis Ianoş şi Emanuel Popescu. Biletele se pot procura de la Agenţia teatrului, la preţul de 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului. După ora de începere a spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis.

Luna viitoare, nu mai puţin de opt poveşti îi încântă aici pe micii şi marii spectatori: „Fata babei şi fata moşneagului” (3 februarie), „Povestea celor trei purceluşi” (4 februarie), „Frumoasa din Pădurea Adormită” (10 februarie), „Cântăreţii din Bremen” (11 februarie), „Cavalerii Mesei Rotunde” (17 februarie), „Alis în lumea păpuşilor” (18 februarie), „Zorro” (24 februarie), „Invitaţie la joacă” (25 februarie).