Criminalul din Brazda lui Novac nu scapă de arestul preventiv

0
160

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, ieri, arestarea preventivă a criminalului din cartierul craiovean Brazda lui Novac, respingându-i cererea de a fi plasat în arest la domiciliu. Florentin Popa, de 31 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor, după ce l-a înjunghiat mortal, la începutul lunii septembrie, anul trecut, pe Felix Cristian Bîscă zis Bimby, de 27 de ani, în faţa magazinului non-stop „La Robert”, din cartierul Brazda lui Novac. Autorul s-a certat de două ori în noaptea respectivă cu victima, după prima ceartă mergând acasă pentru a se înarma cu o baionetă.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut, ieri, măsura arestării preventive faţă de Florentin Popa, craioveanul acuzat că l-a înjunghiat mortal, cu o baionetă, pe Felix Cristian Bîscă zis Bimby, de 27 de ani, în faţa magazinului non-stop „La Robert”, din cartierul Brazda lui Novac. Judecătorii craioveni i-au respins acestuia cererea de a fi plasat în arest la domiciliu: „Menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Popa Florentin prin încheierea nr.221 din 03.09.2017, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestului preventiv, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de către inculpat. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 25.01.2018”, se arată în hotărârea instanţei.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au dispus, pe 16 octombrie anul trecut, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a craioveanului Florentin Popa, de 31 de ani care l-a înjunghiat mortal pe Felix Cristian Bîscă zis Bimby, de 27 de ani, în faţa magazinului non-stop „La Robert”, din cartierul Brazda lui Novac. Potrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurori, în noaptea de 2 spre 3 septembrie 2017, în timp ce se aflau în faţa magazinului respectiv, între victimă, Felix Cristian Bîscă, şi Florentin Popa s-a iscat un conflict spontan, generat în primă fază de un alt tânăr, pe fondul consumului de alcool şi al unor neînţelegeri mai vechi. Astfel, Florentin Popa l-a împins iniţial pe tânărul respectiv, s-au înjurat, cel din urmă scoţând un briceag pe care îl avea asupra sa. În conflict, de partea tânărului, a intervenit imediat victima, Felix Cristian Bîscă, acesta lovindu-l cu piciorul pe Florentin Popa.

În urma acestui conflict, care a fost aplanat de ceilalţi martori prezenţi, Popa, însoţit de doi amici, „a plecat acasă şi s-a înarmat cu un cuţit tip baionetă, cu lungimea totală de 42 cm, lama având o lungime de 31 cm şi o lăţime maximă de 3 cm. Cei trei au revenit apoi la magazinul non-stop unde se afla încă victima cu ceilalţi amici ai lor şi, la scurt timp între victimă şi inculpat s-a reaprins conflictul, mai cu seamă datorită faptului că victima observase că inculpatul purta pe sub haine, în teacă, baioneta. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenţi au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reuşit să scoată cuţitul tip baionetă din teacă şi să înjunghie victima în zona precordială, deşi între cei doi se afla interpus un tânăr. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbuşit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanţei, echipajul medical a constatat decesul”, au reţinut procurorii în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a tânărului.