Jandarmii doljeni la momentul bilanţului

0
137

La sediul celor două unităţi de jandarmi din Craiova, a avut loc, ieri, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, în anul 2016. Jandarmii şi-au îndeplinit misiunile cu succes, atât pe cele specifice, cât şi pe cele în care au sprijinit celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar aceste acţiuni vor continua şi în 2017.

jandarmiÎn prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, Nicolae Sorin Răducan – prefectul judeţului Dolj, Mihail Genoiu – viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Craiova, locţiitorul comandantului Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” Craiova – col. dr. Dan Ionescu, comandantul Centrului Militar Zonal – col. Gabriel Toma, inspector şef al ISU Dolj – col. Constantin Florea, precum şi şefii STS, ORI, SRI, SPI, BCCO, Poliţiei Locale Craiova, SJPF Calafat, ieri, la sediul comun al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova s-a făcut analiza activităţii desfăşurate pe parcursul anului trecut. După prezentarea materialelor de bilanţ de către comandanţii celor două unităţi de jandarmi, gl. bg. dr. Constantin Florea – IJJ Dolj şi col. Ion Dina – GJMb Craiova, participanţii la activitate au adresat mesaje jandarmilor doljeni, prin care au reliefat aprecierea privind rezultatele obţinute în perioada analizată.

Ca şi în anii precedenţi, obiectivul principal al celor două unităţi, în anul 2016, l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost – eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale. Asigurarea ordinii publice, misiune fundamentală a Jandarmeriei Române, a presupus eforturi deosebite din partea personalului celor două unităţi în scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică în zona de responsabilitate teritorială. Paza şi protecţia infrastructurilor critice este un alt domeniu important în activitatea jandarmilor doljeni, iar ca element de referinţă în această perioadă, datorită modului exemplar în care jandarmii au îndeplinit misiunile, nu au fost încercări de penetrare a acestora ori alte evenimente deosebite care să expună la riscuri siguranţa obiectivelor respective.

O prioritate permanentă a celor două unităţi de jandarmi a constituit-o şi participarea în sprijinul colegilor din IPJ Dolj la menţinerea ordinii publice atât în municipiul Craiova cât şi în judeţ, jandarmii având o contribuţie deosebită la menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în mediul public, cu preponderenţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, a instituţiilor publice, a locurilor de agrement sau în alte locaţii în care cetăţenii îşi desfăşoară activităţile zilnice, aspect reliefat de faptul că, de la an la an, indicatorii ne prezintă o îmbunătăţire semnificativă a climatului de ordine publică în judeţ. De asemenea, personalul celor două unităţi s-a implicat activ şi în organizarea şi coordonarea activităţilor cu caracter preventiv – educaţional în instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova şi judeţul Dolj, activităţi ce vor continua şi în acest an.