Iohannis se întâlneşte astăzi cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip

0
57

Preşedintele României îl va primi  astăzi, ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel Filip, a anunţat luni Administraţia Prezidenţială.

Premierul Dacian Cioloş şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice să se întâlnească, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta agenda relaţiilor bilaterale, dar şi subiectul reformelor stabilite în cadrul Acordul de Asociere Republica Moldova-UE. Potrivit programului premierului Dacian Cioloş dat publicităţii luni de către Executiv, cei doi prim-miniştri se vor întâlni marţi la ora 10,00.

“Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi omologul său român, Dacian Cioloş, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice să se întâlnească marţi, 26 ianuarie, la Bucureşti, pentru a discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-române, precum şi a acţiunilor ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a iniţiativelor şi proiectelor convenite între Chişinău şi Bucureşti. Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană”, a anunţat, sâmbătă seara, Biroul de presă al Guvernului Republicii Moldova.

La rândul său, Guvernul României a publicat agenda săptămânală a premierului Dacian Cioloş în care este menţionată şi întâlnirea celor doi şefi de guverne, dar fără să furnizeze alte informaţii. Parlamentul moldovean a aprobat miercuri Guvernul condus de Pavel Filip, un vicepreşedinte al Partidului Democrat, aflat la putere, însă votul a fost urmat de proteste violente la sediul Legislativului. Membrii noului Guvern au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei. Zeci de mii de oameni au participat, duminică, la manifestaţii în centrul Chişinăului, contestând Guvernul Pavel Filip şi cerând organizarea de alegeri parlamentare anticipate.