Şofer prins cu 102 km/h pe bulevardul Decebal

0
111

Poliţiştii rutieri doljeni au fost, din nou, prezenţi în trafic, la acest sfârşit de săptămână, încercând să prevină producerea unor evenimente rutiere cu urmări grave. Oamenii legii au încercat şi să mai „frâneze” pornirile vitezomanilor, mai ales că, în condiţii de ploaie, viteza excesivă este şi mai periculoasă.

Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii de la Rutieră au acţionat şi la acest sfârşit de săptămână pe principalele drumuri din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regimul legal de viteză. În plus, în municipiul Craiova, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. În cadrul acţiunii au fost constatate şi aplicate 239 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 32.000 lei, dintre care 41 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar alte 98 pietonilor, pentru traversări neregulamentare. În plus, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere.

Între cei rămaşi fără permis ca urmare a raziei poliţiştilor a fost şi Daniel U., de  38 de ani, din Craiova, depistat în timp ce conducea un autoturism Opel pe bulevardul „Decebal”, din municipiu, cu viteza de 102 km/h. „Conducătorul auto a  fost sancţionat cu amendă în valoare de 877,50 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.