S-a stins din viata muzicianul Demis Roussos

0
111


Cântărețul Demis Roussos, fost membru al grupului rock Aphrodite’s Child, activ la finele anilor 60, a decedat in noaptea de sâmbăta spre duminica, intr-un spital privat din Atena. Informatia a fost difuzată astăzi, luni, 26 ianuarie a.c,de familia sa ,fara a preciza cauzele morții .Demis Roussos avea 68 de ani. Nascut la 15 iunie 1946, la Alexandria(Egypt), Artemios Ventouris Roussosse muta în 1961 cu familia sa in Grecia, instalându-se la Atena, unde își face debutul in mai multe grupuri, mai intai ca si chitarist si basist, si apoi ca interpret. Il întâlnește pe Vangelis Papathanassiou si fac împreuna un grup de jazz, The Formings. Vor fonda in 1967, cu Luca Sideras baterist si chitaristul Silver Koulouris, grupul Afrodite Child’s. Cariera sa a fost extrem de prodigioasa.Printre compozițiile de album (muzica Vangelis,texte de Bergman), multe melodii au devenit adevărate hituri (Forever and Ever, Goodbye My Love Goodbye ,My Only Fascination, Lovely Lady of Arcadia). A fost in cateva rânduri si la Bucuresti. In 2009, a înregistrat un album, dupa mai multi ani de inactivitate. Depre el, compatrioata sa, cântăreața Nana Mouskouri spunea: “El are o voce superba, este un artist,un prieten,si cred ca este cel mai bun din lume”.

Sarmant si impunator, Demis Roussos a reusit sa cucereasca inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabila a convins milioane de oameni sa ii cumpere discurile in cariera sa impresionanta.

Recunoasterea valorii sale a venit si din partea criticilor, dupe ce artistul a cantat in mai multe limbi, castigand astfel numeroase premii precum: locul 1 in Japonia cu “The Roussos Phenomenon Ep”, discul de aur in America pentru discul “Demis”, devenind primul artist nascut in Africa care se bucura de succes pe toate continentele.

Artistul a fost căsătorit timp de 10 ani cu Pamela Raţiu, înainte ca aceasta să devină nora fostului lider ţărănist. Şi, un fapt mai puţin cunoscut despre Demis Roussos, el a fost printre pasagerii avionului Atena – Roma deturnat de terorişti Hezbollah în 1988. Artistul a fost ţinut ostatic în aeronava dusă forţat de piraţii aerului la Beirut şi a fost eliberat de terorişti după câteva zile de captivitate.