Contabilul de la Greceşti şi viaţa ca în telenovele

1
114

Despre problemele găsite în contabilitatea Primăriei Greceşti de Camera de Conturi Dolj, unde contabil este Aristică Voinescu, am mai scris în cotidianul nostru în primele zile ale acestui an. Dar, pe lângă cele semnalate de inspectorii Camerei de Conturi Dolj, mai sunt şi alte fapte foarte grave comise de Aristică Voinescu, pe care acum încearcă să le acopere, pas cu pas. Viaţa acestui om este un fel de telenovelă. La serviciu face lucruri complet interzise, iar în viaţa personală se comportă la fel. De altfel, primul dosar penal al acestuia nu i-a fost adus de neregulile pe care le-a făcut la Primăria Greceşti, ci de unele acţiuni ale acestuia în spaţiul public, împotriva unei femei.     

Aristică Voinescu

În comuna Greceşti, câţiva italieni au cumpărat mai multe suprafeţe de teren, de la mai mulţi proprietari din localitate, în urmă cu ceva timp. De ce? Este problema lor. Ideea este că aceşti cetăţeni europeni şi-au plătit tot timpul taxele şi impozitele pe terenuri. Aşa stând lucrurile, oamenii care şi-au îndepărtat proprietăţile au stat liniştiţi. Numai că, atunci când s-au dus la Primăria Greceşti să îşi plătească alte dări către stat, au constatat că Aristică Voinescu, contabilul, le tăia chitanţe pe pământul vândut. În mod normal, aceştia ar fi trebuit să îl ia la întrebări pe Aristică Voinescu, numai că ei au plecat miraţi acasă, întrebându-se de ce mai plătesc impozitul cu pricina, dacă a fost deja plătit de italieni. Aceeaşi întrebare ne-am pus-o şi noi, pentru că nu am înţeles cum se pot tăia două chitanţe pentru acelaşi teren, de la două persoane diferite, şi să fie trecute în contabilitate. Ori se pare că la Greceşti a fost foarte uşor. Pentru că italienilor li se tăiau chitanţe care erau înregistrate, iar celor din Greceşti Aristică Voinescu le lua banii fără a le înregistra sumele plătite în contabilitate. Cazul este aproape similar cu cel de la Primăria Brădeşti, în urmă cu câţiva ani, când contabilul le înregistra la contribuabili chitanţe pe sumele pe care le plăteau şi pe fila care rămânea la el trecea un leu şi aşa o înregistra şi în contabilitate. Astfel, oamenii se trezeau cu datorii la bugetul local.

„Voinescu Aristică a luat amendă pentru tulburarea liniştii publice”

Se pare că cei din Greceşti doar ajutau la bunăstarea familiei lui Aristică Voinescu. Şi dacă tot a venit vorba de familie, avem un exemplu de comportament al lui Aristică Voinescu, care arată cum este omul în realitate. Dar înainte de asta trebuie spus că nu cred în modelul spălării rufelor în public, dar când asta se lasă cu un dosar penal, atunci mi se pare că momentul poate fi amintit. Data de 19 octombrie 2012. Aristică Voinescu se prezintă la apartamentul fiului său din Craiova, însoţit de noră, şi încearcă să spargă uşa cu o rangă. Face un scandal de mai mare frumuseţea, cu vecinii de bloc de faţă. După această acţiune aşteaptă în faţa blocului o altă persoană. Când aceasta apare, observă că are maşina blocată de un alt autoturism şi are şi zgârieturi pe ea. Când s-a apropiat, Aristică Voinescu şi nora acestuia au început să îi aducă tot felul de injurii şi să o jignească în toate felurile. Femeia a sunat la Poliţia Craiova, care a trimis un echipaj la faţa locului. Oamenii legii au constatat daunele şi i-au luat pe toţi trei la sediu, unde au dat declaraţii şi se pare că Aristică Voinescu s-a ales şi cu o amendă pentru tulburarea liniştii publice. „Venind de la facultate, am găsit maşina, care era parcată blocată de maşina lui Voinescu Aristică, zgâriată. Credea că mă aflu în apartamentul fiului lui, împreună cu acesta. Când m-am apropiat de maşina mea, el şi cu nora sa au început, în stradă, să mă jignească, să îmi adreseze injurii. Am chemat poliţia. A venit un echipaj, a constatat daunele făcute maşinii. Apoi am mers la secţie, unde am dat declaraţii. Voinescu Aristică a luat amendă pentru tulburarea liniştii publice”, declară persoana implicată în această poveste.

„Echipajul de poliţie m-a găsit blocată în maşină”

După o astfel de aventură te-ai aştepta ca cei implicaţi să se îndrepte către casă şi să încerce o altă rezolvare  a problemelor, chiar şi cele legate de familie, pentru că, dacă ceva nu mai merge într-o căsnicie, există instituţia divorţului. Dar Aristică Voinescu se pare că este un om consecvent în ceea ce face şi, pentru a simţi probabil că a plătit cu folos amenda, s-a luat cu maşina după presupusa amantă a fiului său, pe care a blocat-o în trafic, iar ceea ce urmat este ceva de neimaginat într-o lume normală şi civilizată. «De la poliţie am plecat către casă. Pe strada „Deva”, Voinescu Aristică, împreună cu nora, m-au oprit în trafic, aşezându-se cu maşina lui în faţa mea, blocându-mă. Nu am ştiut ce să mai fac. Am oprit, moment în care cei doi au început să lovească maşina cu picioarele, mi-au rupt ştergătoarele şi reuşind să intre în maşină au început să mă lovească şi să îmi adreseze iarăşi injurii. Erau oameni pe stradă, dar nimeni nu a intervenit», mai povesteşte persoana implicată în scandal. Culmea este că femeia a fost salvată de fiul lui Aristică Voinescu: „Am reuşit să îl sun pe fiul lui Aristică Voinescu şi să-l rog să sune la poliţie, să trimită un echipaj. A venit acelaşi echipaj şi credeţi-mă că nu le-a venit să creadă că după câte declaraţii am dat prima dată şi după amenda luată el a făcut o faptă şi mai gravă. Am uitat să menţionez că înainte de a-l găsi la maşina mea a fost la apartamentul fiului său şi a încercat să-i spargă uşa cu o rangă şi cu un spectacol de toată frumuseţea în bloc, în prezent având dosar penal pentru distrugere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Echipajul de poliţie m-a găsit blocată în maşină. Cei doi au declarat poliţiei că eu m-am blocat şi că nu s-a întâmplat nimic. Ei doar treceau pe stradă. Am mers din nou la secţie cu poliţiştii, am dat alte declaraţii, s-a făcut un dosar, cu martori audiaţi, care acum este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova”. O astfel de întâmplare nu suportă prea multe comentarii. Dar nu pot să nu îmi pun întrebarea: ce s-ar fi întâmplat dacă oamenii care plăteau impozit pe un teren care nu le mai aparţinea încercau să îşi facă singuri dreptate, aşa cum a făcut Aristică Voinescu?

1 COMENTARIU

  1. Doamna care declara ca venea de la facultate era defapt in apartamentul lui dan voinescu fiul lui aristica voinescu,dan fiind amantul ei de mult timp!ce a declarat este total neadevarat!

Comments are closed.