Reţinuţi după ce au alimentat la un PECO şi au fugit fără să plătească

0
132

Doi tineri din Craiova au fost reţinuţi, ieri după-amiază, pentru mai multe infracţiuni, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 3.00, au alimentat autoturismul cu care erau la o staţie PECO şi au fugit fără să plătească. Poliţiştii Secţiei 5 Craiova i-au prins în timp ce încercau să schimbe plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi le-au mai găsit şi un cuţit în maşină.

Un angajat al staţiei PECO Lukoil, din Craiova, a sunat pe serviciul apel de urgenţă 112, ieri-dimineaţă, în jurul orei 3.00, sesizând Poliţia că un bărbat a alimentat un autoturism BMW, după care a părăsit zona fără să achite contravaloarea combustibilului, aproximativ 150 lei. La scurt timp de la primirea sesizării, un echipaj de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Craiova, care patrula pe bulevardul “Oltenia”, a observat doi tineri care schimbau plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale unui autovehicul, care era tot BMW. Mai mult, cum au văzut Loganul Poliţiei, cei doi au urcat în maşina lor şi au demarat în trombă, însă au fost blocaţi în stradă şi apoi reţinuţi de poliţişti.

Tinerii au fost duşi, cu tot cu maşină, la sediul subunităţii de Poliţie şi au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre Petrişor Radu, de 25 de ani, şi Cecilian Morcov, 24 de ani, ambii din Craiova. Oamenii legii au verificat şi interiorul autoturismului, iar pe bancheta din spate au găsit o plăcuţă cu număr de înmatriculare, precum şi un cuţit tip briceag.

“Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că cei doi au alimentat autoturismul cu benzină de la o staţie PECO, iar în momentul în care conducătorul auto intenţiona să plece, angajatul staţiei a încercat să-l oprească apucându-se cu mâna de mânerul portierei dreapta faţă, moment în care şoferul a demarat în trombă. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că, în momentul comiterii faptei, pe autoturism era montată plăcuţa găsită de poliţişti pe bancheta maşinii, întrucât pe cea de-a doua n-au mai apucat să o schimbe.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul cu numere false şi port fără drept de armă albă”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Poliţiştii au obţinut şi iamginile de pe camerele de supraveghere de la staţia PECO, iar în baza probatoriului adunat au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, împreună cu procurorul de caz fiind luată decizia reţinerii celor doi. Astfel, în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore, cei doi craioveni au fost introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.