Protest de susţinere a unui preot, pe holurile Mitropoliei Olteniei

2
275

Mitropolia Olteniei a avut parte, ieri, de un eveniment cel puţin surprinzător. Peste 50 de enoriaşi ai Bisericii cu hramul “Sfânta Paraschiva” din cartierul Bariera Vâlcii s-au prezentat la primele ore ale dimineţii la Mitropolia Olteniei pentru a protesta împotriva măsurii de înlocuire a preotului paroh, părintele Cristian Alexie. Protestatarii au scandat numele lui Cristian Alexie pe holurile Mitropoliei Oltenia, susţinând că dacă preotul nu va fi duminică în biserică, vor pune lacăt pe uşă.

Nu este un lucru obişnuit ca pe holurile Mitropoliei Oltenia să fie scandal de la primele ore de program. Cu toate acestea, ieri de dimineaţă la această instituţie a fost un scandal în toată regula, pentru că cel puţin 50 de credincioşi ai Bisericii cu hramul “Sfânta Paraschiva” din cartierul Bariera Vâlcii au intrat în instituţie, pentru a-l susţine pe preotul Cristian Alexie, căruia Mitropolia Oltenia doreşte să îi ia parohia, pentru comportament neadecvat în relaţiile cu enoriaşii. Oamenii spun că nu este adevărat şi că nu va intra nici un alt preot în biserică să ţină slujbele. “Omul ăsta nu e vinovat cu nimic. Am înţeles că este acuzat  că a drăcuit lumea, că vorbeşte urât, dar nu e nimic adevărat. Dacă părintele nostru va fi schimbat, noi duminică punem lacăte pe biserică. Nimeni nu intră acolo, decât părintele Cristian Alexie”, a declarat Constantina Mihalache, enoriaşă a Bisericii “Sfânta Paraschiva”.

“Dânsul nu ştie că noi suntem aici”

Pentru că cei de la Mitropolia Olteniei nu dădeau semne că vor oferi vreun răspuns, spiritele s-au încins pe măsura trecerii timpului, oamenii scandând minute în şir numele preotului, ameninţând că vor chema Poliţia. La un moment dat, enoriaşii au început să strige că: „Şi la Mitropolia Olteniei este hoţie, nu numai în politică”, susţinând în continuare că, duminică, Biserica “Sfânta Paraschiva” va rămâne închisă dacă nu se ia decizia ca părintele Cristian Alexie să se întoarcă. Oamenii prezenţi la Mitropolia Olteniei au susţinut că preotul Cristian Alexie nu ştie de protestul lor, pentru că dacă ar fi aflat nu i-ar fi lăsat. “Dânsul nu ştie că noi suntem aici. Este un om pâinea lui Dumnezeu, probabil că nu ne-ar fi lăsat să venim aici. Mergeţi în parohie şi întrebaţi. Numai vorbe bune o să auziţi despre dânsul”, a declarat şi Petre Prioteasa, unul dintre protestatari.

Preotul are plângere penală pentru afaceri ilegale cu locurile de veci

În cele din urmă, craiovenii nemulţumiţi că le este schimbat preotul din parohie au plecat fără nici un răspuns. Dincolo de toate acestea trebuie spus că, până în prezent, Mitropolia Olteniei nu prea a avut parte de un astfel de gest chiar pe holurile instituţiei. Proteste împotriva unor decizii ale acestui for bisericesc au mai fost, dar oamenii nu s-au deplasat până la Craiova. Mitropolia Olteniei rămâne în continuare o instituţie închisă, care de multe ori nu rezonează cu doleanţele credincioşilor. „Nu înţelegem de ce s-a ajuns la această decizie. Pentru că nici unul dintre cei care suntem prezenţi aici nu a reclamat ceea ce susţin cei de la Mitropolia Olteniei. Părerea noastră este că se doreşte această schimbare pentru a fi pus în parohia noastră un preot agreat de cei de la Mitropolia Olteniei. Ori noi nu suntem de acord cu o asemenea schimbare şi îl susţinem pe părintele Cristian Alexie. De ce să ne bage pe gât un alt preot? Doar pentru că aşa doresc domniile lor?”, a mai spus un alt craiovean aflat pe holurile Mitropoliei Oltenia.

Consilierul Sectorului Administrativ-Bisericesc al Mitropoliei Olteniei, pr. conf. dr. ic. stavr. Gheorghe Zamfir, a declarat că nu doreşte nimeni să îl schimbe, dar că preotul Cristian Alexie are o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, de la un enoriaş: „Nu va fi nimeni schimbat. Nişte nebuni au auzit ei că se va întâmpla acest lucru şi au venit la Mitropolie. Preotul Cristian Alexie are o plângere la Parchet. Aşteptăm să vedem cum se va încheia ancheta, apoi vom lua şi noi o decizie. Duminică va fi la slujbă”.

Se pare că preotul Cristian Alexie a fost denunţat că face afaceri ilegale cu locurile de veci. Cei de la Mitropolia Olteniei au deschis şi ei o anchetă internă.

 

2 COMENTARII

  1. La Biserica Postelnicu Firu de pe strada Nanterre este invers. Fostul preot paroh, Mihai Dinca, un tip care a bagat in buzunar multi bani din cei care trebuiau sa mearga catre biserica, un predicator paranoic care vorbeste fara sa se mai opreasca, ameninta lumea ca va fi pedepsita de Dumnezeu, neaga aliantele Romaniei cu UE, NATO si tot ce agreaza poporul, blameaza bisericile crestine dar nu are nimic de zis impotriva religiilor teroriste, dimpotriva le respecta, un infumurat si un profitor, l-a dat in gat pe subordonatul sau preotul Stefan Neagoe, aranjandu-i, impreuna cu o ruda a sa, o “delapidare” fictiva, bineinteles. Preotul Neagoe a fost aruncat la Brabova, iar Dinca n-ar fi patit nimic daca nu ar fi aparut o campanie de presa care a dezvaluit toate,sau majoritatea faradelegilor sale. S-a ales doar cu destituirea din functia de paroh si mutarea din casa parohiala pe care o ocupa in timp ce si-a construit un palat din bani luati cu japce de la biserica. Domnul Zamfir, mitropolitul si toti ceilalti sunt de parte lui Dinca desi are un dosar greu la sediu. Dra asa e la biserica. Cei buni platesc iar cei rai sunt rasplatiti.

  2. E o mascarada. Toata lumea sti ca Irineu si Zamfir sunt pe mana si impart banii. Uitativa ca peste tot Craiova este impanzita cu finii, nepotii sau alt fel de rude de-ai lui Zamfir. Nu poti sa intri in Craiova ca hop ti-o ia inainte Zamfir. Analizati raspunsul lui Zamfir, cred ca e o intimidare a lui Irineu, se pare ca Zamfir ii arata pisica lui Irineu, ii ara cine e seful. Se stia ca Irineu e la hramul seminarului si de aceea au fost chemati oamenii atunci ca sa-i consilieze chiar el cel care i-a chemat, nu degeaba e el cel mai mare consilier din mitropolie. Cine e destept isi da repede seama. Pacat ca a ajuns hotia si in Biserica si mai are si functii

Comments are closed.