Testele de salivă, pentru elevi, ţinând cont de COVID – 19, au ajuns cu întârziere în ţară, dar au venit

0
407

Cu o întârziere, ţinând cont, poate , de învestitura  Guvernului, primele teste de salivă, pentru elevi, au ajuns , astăzi, în ţară. Lotul a fost livrat joi, 25 noiembrie 2021, testele fiind distribuite de urgenţă în teritoriu.

Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței din Parlament, în cadrul căreia Guvernul Ciucă a primit votul de învestire, scrie Mediafax.

„S-au semnat două ordine de distribuire a testelor în teritoriu, astăzi fiind distribuite 6,5 milioane de teste”, a explicat Cîmpeanu. Testele fac parte dintr-un total de 12 milioane contractate pentru primul lot. Următorul lot de teste va ajunge în România în prima parte a lunii decembrie. Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs. Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților. Persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.