Amenzi de peste 25.000 de lei, aplicate în starea de alertă

0
76
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.V.S.A, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 400 de efective.
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale, 150 de locaţii de interes, 310 de mijloace de transport, fiind totodată legitimate peste 4600 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 25.000 de lei, din care 120 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 8 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.