Europenii sunt profund îngrijorați de calitatea aerului și solicită acțiuni mai ferme

0
220

Potrivit unui sondaj Eurobarometru special publicat astăzi, europenii sunt îngrijorați de efectul poluării aerului asupra sănătății și a mediului înconjurător.

Majoritatea consideră că industria, autoritățile publice și angajatorii trebuie să depună mai multe eforturi pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Respondenții privilegiază în mod clar o abordare internațională sau europeană privind îmbunătățirea calității aerului, iar marea majoritate a respondenților care cunosc standardele UE privind calitatea aerului afirmă că acestea ar trebui consolidate.

Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Oamenii ne spun că doresc să respire aer curat. Cei care trăiesc în orașe, cei care suferă de astm și cei care locuiesc în apropierea unor instalații industriale sunt cu toții îngrijorați și ne cer să luăm măsuri. Comisia va deschide calea în acest sens printr-o propunere ambițioasă de consolidare a standardelor UE privind calitatea aerului.”

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/reducerea-la-zero-poluarii-europenii-sunt-profund-ingrijorati-de-calitatea-aerului-si-solicita-2022-10-24_ro