Mangia: „Jucătorii sunt afectaţi de dispariţia lui Ilie Balaci, dar sper să-i motivez ca la meciul cu FCSB”

0
131

Mâine, de la ora 21, Universitatea Craiova încheie turul sezonului regulat, în deplasare, la Astra Giurgiu

În ultima etapă a turului sezonului regulat, Universitatea Craiova joacă în deplasare cu Astra Giurgiu, vineri, de la ora 21. Devis Mangia spune că jucătorii săi sunt încă sub impresia decesului lui Ilie Balaci, dar speră să-i remonteze psihic pentru duelul de la Giurgiu, aşa cum a făcut-o şi la derby-ul cu FCSB.   „Va fi un meci dificil, Astra este o echipă bună în faza de apărare şi cu jucători de calitate pe tranziţia pozitivă, Begue, Alibec, Llullaku şi alţii, nu ştiu acum cine va juca, dar au lot bun. Sunt convins că nu ne vor oferi spaţii mari. Nu ştiu dacă este un avantaj că antrenorul lor ne cunoaşte jucătorii, fiindcă şi jucătorii Craiovei îl cunosc pe el, lucrând împreună. Va trebui să menajăm unii fotbalişti, fiindcă avem trei meciuri în deplasare într-o săptămână şi vom vedea cum gestionăm acest program încărcat. Clasamentul este strâns, iar noi trebuie să avem continuitate. Jucătorii sunt şi ei oameni, este normal să fie afectaţi după ce s-a întâmplat cu Ilie Balaci, dar sper să-i motivez aşa cum am făcut-o cu FCSB, asta este munca noastră, sper să-i pregătim bine” a declarat Mangia.

Gardoş, nici rezervă

Devis Mangia spune că Florin Gardoş este refăcut, dar nu intră în calculele sale deocamdată, nefiind nici măcar rezervă la ultimul joc, cel cu FCSB. „Nu sunt probleme de efectiv, nu sunt accidentaţi. Gardoş în acest moment este out din echipă, am nevoie de alţi jucători, este o alegere tehnică. Nu ne-am certat, dar este decizia mea, joacă Donkor şi Kelic, iar pe bancă a fost Tiago Ferreira. El face parte din lotul nostru, ca şi Răzvan Popa, care a revenit la prima echipă după două luni” a spus Mangia, care-l va avea din nou la dispoziţie pe Cicâldău, suspendat cu FCSB.

Meza Colli: „Pot juca mai bine”

Paraguayanul Cesar Meza Colli a debutat pentru Universitatea în meciul cu FCSB şi spune că nu şi-a atins potenţialul maxim, deoarece vine după o absenţă de două luni, din cauza unei accidentări. „Suntem pregătiţi, sperăm să jucăm bine la Astra şi să câştigăm. Mă bucur că am debutat la Universitatea în sfârşit, publicul a fost fantastic la meciul cu FCSB şi sper să facem lucruri bune în continuare pentru a-i face fericiţi pe fani. Uneori nu ne iese jocul, dar noi ne antrenăm mereu pentru a câştiga. Sunt două luni de când nu am mai jucat şi cred că pot să joc mult mai bine în continuare. Se poate spune că am dat pasă de gol la meciul cu FCSB, dar i-am pus şi pe adversari pe contraaac în alte situaţii. Mi s-a spus că Balaci a contribuit cu un sfat la transferul meu, îmi pare rău pentru tot ceea ce s-a întâmplat” a spus Meza Colli. „Pentru mine Meza Colli este un jucător important, dar nu a jucat două luni. El nu va fi titular la Giurgiu, poate apoi, în Cupa României, să joace din primul minut” a adăugat Mangia.

Mitriţă şi-a tatuat pe gât cuvintele lui Balaci

Discuţia pe care a avut-o Alexandru Mitriţă cu Ilie Balaci, înainte să moară, l-a marcat profund pe mijlocaşul Craiovei. ”Minunea Blondă” i-a dat mai multe sfaturi, iar Mitriţă pare că este dispus să ţină cont de ele. Căpitanul Craiovei şi-a tatuat pe gât îndemnul ”Distrează-te pe teren!”, alături de numele lui Ilie Balaci. ”În urmă cu doar câteva zile am avut şansa de a sta de vorbă cu cel mai mare fotbalist al României, domnul Ilie Balaci, cel care mi-a transmis: ”Piticule, tu trebuie acum doar să înveţi să te distrezi pe teren”. Nea Ilie, voi înrăma aceste cuvinte şi vă promit că aşa voi face. Vă mulţumesc pentru tot, pentru toate sfaturile de-a lungul timpulu. Nu vă voi uita niciodată”, postase Mitriţă pe Instagram, după decesul lui Balaci. Mitriţă a postat imediat după dispariţia ”Minunii Blonde” dialogul purtat, iar acum s-a hotărât că este momentul să facă un gest de recunoştinţă şi mai mare. Imaginea cu tatuajul a fost urcată de Mitriţă pe un cont de socializare.

„Am văzut ce şi-a tatuat Mitriţă, a făcut asta pentru că a simţit aşa, el era foarte legat de Balaci” a comentat Mangia.