Stagii de voluntariat internaţionale pentru tinerii studenţi

0
47

Organizaţia de studenţi AIESEC CRAIOVA le oferă tinerilor posibilitatea de a deveni voluntari internaţionali prin inermediul produsului Global Volunteer. Campania de promovare se va desfăşura în perioada 23-31 octombrie.

Global Volunteer este un program de voluntariat internaţional ce le oferă tinerilor posibilitatea de a se dezvolta personal dar şi de a avea un impact asupra lumii. Studenţii participă la proiecte pe diferite probleme globale precum foamete, sărăcie, egalitate între sexe, educaţie, mediu, inovaţie şi infrastructură. Unele dintre ţările în care studenţii pot pleca sunt Polonia, Croaţia, Finlanda, Portugalia, Egipt, Brazilia, Mexic. Durata de desfăşurare a stagiului este cuprinsă între 6 şi 8 săptămâni, acest program susţine cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă realizate în parteneriat cu Organizaţia Naţiunilor Unite.

Cerinţele acestui produs sunt cunoaşterea limbii engleze la un nivel mediu, vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, aplicantul să fie student sau absolvent de cel mult 2 ani, să existe un interes în dezvoltarea personală prin voluntariat, interacţiune cu alte persoane şi alte culturi, dar şi abilitatea de a empatiza cu alte persoane şi cu punctele lor de vedere.

“În fiecare an, AIESEC Craiova prezintă oportunitatea de a participa în stagii de voluntariat internaţionale către studenţii Universităţii din Craiova. Pe lângă promovarea care va începe curând în cadrul facultăţilor, platforma noastră de oportunităţi este deschisă către fiecare student interesat de Global Volunteer, prin simpla înregistrare pe site-ul: aiesec.org/global-volunteer .” declară Luciana Salavat, vicepreşedinte stagii de voluntariat internaţionale.

Datorită acestui produs, studenţii se pot dezvolta personal şi profesional prin dobândirea şi îmbunătăţirea abilităţilor precum lucru în echipă sau vorbitul în public, au posibilitatea de a descoperi o ţără şi o cultură nouă, de a-şi dezvolta nivelului de limba engleză,  îşi pot face   prieteni din toată lumea şi cel mai important primesc un certificat de  voluntariat internaţional.