Ryanair : implementarea noii politici pentru bagaje a fost amânată

0
330

Ryanair a anunţat  că va amâna implementarea noii sale politici pentru bagaje până la 15 ianuarie 2018, iar clienţii vor beneficia de mai mult timp pentru a se obişnui cu schimbările, în special în perioada aglomerată de Crăciun. Noua politică de bagaje a Ryanair include reducerea tarifelor pentru bagajele înregistrate (de la 35€ la 25€) pentru a încuraja mai mulţi clienţi să-şi înregistreze valiza şi să reducă volumul bagajelor transportate în cabină.

Ryanair a anunţat următoarele schimbări ale politicii pentru bagaje, pentru toate zborurile:

Din 6 septembrie 2017:

·         Tariful pentru bagajul înregistrat a fost redus de la 35€/£ la 25€/£ pentru toate bagajele.

·         Greutatea tolerată a crescut de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele

Din 15 ianuarie 2018:

·         Doar Clienţii cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*

·         Restul clienţilor (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:

“Vom amâna implementarea noilor reguli ale politicii de bagaje până la 15 ianuarie 2018 pentru a le permite clienţilor să se familiarizeze cu schimbările aduse. Din ianuarie le vom restricţiona clienţilor fără prioritate transportarea la bord a unui singur bagaj de mână mic (bagajul mare de cabină va fi depozitat la cala pentru bagaje, în mod gratuit, la poarta de îmbarcare) ceea ce va accelera îmbarcarea pentru zboruri şi va elimina întârzierile.

Deja am introdus prima etapă din implementarea noii politici pentru bagaje, care le oferă clienţilor noştri tarife mai mici pentru bagaje la o suplimentare cu 33% a greutăţii tolerate. Aceasta va duce la la diminuarea numărului clienţilor care se prezintă cu 2 bagaje de mână la porţile de îmbarcare, fapt care cauzează întârzieri de zbor.

Noua politică pentru bagaje va fi implementată pentru toate călătoriile de după 15 ianuarie 2018 şi sperăm că, clienţii noştri se vor bucura de economiile oferite de această politică pentru bagaje simplificată.”

 * Îmbarcarea Prioritară poate fi achiziţionată la doar 5 €/£ în momentul rezervării sau adaugată ulterior rezervării pentru 6 €/£ şi este disponibilă cu până la o oră înainte de ora programată de plecare.